Το trend του TikTok που οι ειδικοί λένε να μην δοκιμάσεις ποτέ στο αεροπλάνο

To να κοιμηθείς στο αεροπλάνο δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο αλλά η πρόταση του TikTok για άνετο ύπνο δεν είναι η πιο σωστή λύση, όπως φαίνεται.

Ένα νέο viral hack με τη ζώνης ασφαλείας του αεροπλάνου, όταν θες να κοιμηθείς, το οποίο κυκλοφορεί στο TikTok έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ειδικούς.

Σε ένα βίντεο λοιπόν, στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές, ο χρήστης @Lexi δείχνει πώς οι ταξιδιώτες μπορούν να πιάσουν κοιμηθούν πιο «άνετα» κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.

Απλά λυγίζεις τα πόδια σου και τα ανεβάζεις στο κάθισμα, δένοντας τη ζώνη ασφαλείας γύρω από τα πόδια σου, για να μη γλιστρήσεις από το κάθισμα μόλις αποκοιμηθείς.

«Σε όποιον κι αν είπε να βάλει τη ζώνη του αεροπλάνου γύρω από τους αστραγάλους του, σου χρωστάω τη ζωή μου» έγραψε στη λεζάντα η Lexi με πολλούς άλλους χρήστες του TikTok να δοκιμάζουν το συγκεκριμένο hack.

Ο λόγος που οι ειδικοί λένε «όχι» στο hack αυτό

Εκ πρώτης όψεως, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ο τέλειος τρόπος για να κοιμηθείς στο αεροπλάνο, ακόμα κι αν το κάθισμά σου δεν μπορεί να πάει λίγο πιο πίσω.

Ωστόσο, οι ειδικοί πτήσεων έσπευσαν να τονίσουν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου hack, αφού σε περίπτωση που το αεροσκάφος αντιμετωπίσει αναταράξεις ή άλλες ατυχίες κατά τη διάρκεια της πτήσης, η ζώνη δεν σε προστατεύει αν την έχεις γύρω από τον αστράγαλο.

Αν υπάρξει κάποιος κίνδυνος ή αναταραχή σπαταλάς περισσότερο χρόνο μέχρι να λύσεις τη ζώνη από τους αστραγάλους σου για να την δέσεις πάλι γύρω από τη μέση σου, όπως επίσης σε περίπτωση πολύ δυνατών αναταράξεων δεν θα προλάβεις ενδεχομένως καν να αντιδράσεις και τα γόνατά σου όπως και το υπόλοιπο σώμα σου θα χτυπήσουν με ένταση στο μπροστινό κάθισμα, τραυματίζοντάς σε.

Οπότε μπορεί αυτό το hack να «υπόσχεται» πιο άνετο ύπνο στο αεροπλάνο, δεν «υπόσχεται» όμως έναν ασφαλή ύπνο στο αεροπλάνο.

pexels-jason-toevs-1047869-2033343.jpg

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved