Υπάρχει μυστικό για το πιο τέλειο κέικ φράουλα και η απάντηση είναι πιο απλή απ' ότι νόμιζες

Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου κέικ από «αληθινές» φράουλες κι όχι προσθέτοντας απλά άρωμα ζαχαροπλαστικής.

Και ποιος δεν αγαπάει τα κέικ; Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς κάποιον φίλο ή γνωστό σου που να μην πει «ναι» σε ένα κομμάτι κέικ. Παρ' όλα αυτά, κι ενώ μπορείς να φτιάξει κανείς κέικ με διάφορες γεύσεις, οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν κέικ σοκολάτας, βανίλιας ή πορτοκαλιού καθώς το θεωρούν πιο εύκολο.

Κι όμως, μπορείς να κάνεις το δικό σου κέικ φράουλα, που θα είναι με αληθινές φράουλες κι όχι με προσθήκη αρώματος ζαχαροπλαστικής.

Σίγουρα υπάρχει μυστικό για να μπορέσεις να δημιουργήσεις την τέλεια υφή στο συγκεκριμένο κέικ, αφού όντως κάποιες φορές είναι δύσκολο να φτιάξεις ζύμη για το κέικ που να έχει γεύση φράουλας. Θέλει προσοχή στο πώς θα «ενσωματωθούν» οι φράουλες και το κόλπο γι' αυτό κρύβεται στην ποσότητα της φράουλας που θα βάλεις για να δημιουργήσεις τον αφράτο «πουρέ» για το κέικ σου.

Βήματα για να φτιάξεις το τέλειο κέικ με πουρέ από αληθινές φράουλες

Αρχικά, πολτοποιήστε 1 κιλό κόκκινες φράουλες. Θα χρειαστείς ένα μπλέντερ για αυτό το βήμα και ξανά όταν θα κάνεις το γλάσο.

Στη συνέχεια, πάρε αυτόν τον πουρέ φράουλας - μην του προσθέσεις τίποτα άλλο - και άφησέ τον σε χαμηλή φωτιά. Εδώ είναι που συμβαίνει και όλη η μαγεία. Αυτό που πρέπει να πετύχεις είναι να υπάρχει πολύ συμπυκνωμένη γεύση μέσα σε λίγη ποσότητα υγρού.

Ξεκίνα λοιπόν, βάζοντας 1 φλιτζάνι πουρέ για να ζεσταθεί και μείωσε στο 1/2 φλιτζάνι. Μετά από 30 λεπτά, θα είναι πολύ πηχτό και πολύ κόκκινο. Πρόσθεσε έπειτα, αυτό το παχύρρευστο και εξαιρετικά συμπυκνωμένο χυλό φράουλας στη ζύμη του κέικ σου.

Επειδή, ο συμπυκνωμένος αυτός πουρές φράουλας πρέπει να κρυώσει εντελώς, καλό θα είναι να ξεκινήσεις την προηγούμενη μέρα να τον φτιάχνεις και άφησέ τον να καθίσει στο ψυγείο όλη νύχτα. Φτιάξε το μείγμα για το κέικ την επόμενη μέρα και πρόσθεσε τον πουρέ για να φτιάξεις το κέικ.

Η γεύση του κέικ σου θα «απογειωθεί» αν κάνεις αντίστοιχα κι ένα γλάσο από τις φρέσκιες φράουλες που θα έχεις προμηθευτεί.

Για να καταφέρεις βέβαια, να κάνεις το πιο σωστό και νόστιμο frosting το κόλπο είναι να έχεις αφήσει λίγο τις φράουλες στην κατάψυξη για να φύγουν τα πολλά υγρά τους και να τις αλέσεις προσθέτοντας τη σκόνη αυτή στην κρεμα που θα βάλεις πάνω από οτ κέικ σου.

Δοκίμασε τη συνταγή και θα με θυμηθείς!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved