Αυτή η συνταγή για τραγανές τηγανητές πατάτες με παρμεζάνα θα σε σώσει από τις βραδινές λιγούρες

Βλέπεις χαλαρή την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix αλλά αισθάνεσαι μια μικρή λιγούρα; Σου έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τραγανές τηγανητές πατάτες με παρμεζάνα.

Πόσες φορές δεν έχεις πει την ώρα που βρίσκεσαι στο σπίτι είτε με φίλους είτε και μόνη σου, βλέποντας κάποια ταινία ή σειρά «Πω πείνασα τώρα αλλά τι να φάω;». Από τη μία είναι και το budget - δεν γίνεται συνέχεια να τρως φαγητό απ' έξω. Από την άλλη πού να μαγειρεύεις τώρα είδικά αν δεν είσαι και μεγάλη φαν της μαγειρικής;! Σου βρήκαμε την τέλεια συνταγή λοιπόν, για το πιο νόστιμο κι εύκολο σνακ που θα σε βγάλει «ασπροπρόσωπη» την επόμενη φορά που θα έχεις κάποια λιγούρα.

Οι viral τραγανές τηγανητές πατάτες με παρμεζάνα του Tik Tok έγιναν διάσημες γιατί αξίζουν 100% τον κόπο να τις φτιάξεις, αφού είναι και πεντανόστιμες και χρειάζεσαι πολύ λίγα υλικά.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1 συσκευασία baby πατάτες

½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα σκόρδου και μυρωδικών

1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστο αλάτι Κόσερ (Kosher salt)

Εκτέλεση

Για αρχή προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Στη συνέχεια τοποθέτησε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί ή αν έχεις ακόμα καλύτερα σε ένα αντικολλητικό ταψί και τοποθέτησέ το στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο, δηλαδή για περίπου 4 λεπτά.

Ενώ λιώνει το βούτυρο, βάλε κόψε τις baby πατάτες στη μέση και άφησέ τες για λίγο στην άκρη. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς, δηλαδή για περίπου 2 λεπτά.

Ανακάτεψε την παρμεζάνα, το σκόρδο, με τα μυρωδικά και το αλάτι μαζί με το βούτυρο για να σχηματιστεί μια πάστα και έπειτα άπλωσε 1 κουταλάκι του γλυκού από αυτήν την πάστα παρμεζάνας στην κομμένη πλευρά κάθε πατάτας.

Τοποθέτησε στη συνέχεια την κάθε πατάτα στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και βάλε το ταψί ξανά στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήσε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και η παρμεζάνα να δημιουργήσει μια χρυσή κρούστα στον πάτο της κάθε μίας, δηλαδή περίπου για 25 λεπτά.

Τέλος, βγάζοντας το ταψί από τον φούρνο άστο να σταθεί 5 λεπτά πριν χρησιμοποιήσεις μια σπάτουλα για να σερβίρεις τις πατάτες. Αν θέλεις μπορείς να τις απολαύσεις μαζί με ένα ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού με λίγα μυρωδικά.

Φτιάξε τη συνταγή και θα μας θυμηθείς!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved