Fitness Series: Αυτά είναι τα top 3 tips για να βελτιώσεις την προπόνησή σου

Oι ειδικοί μιλούν και μας αποκαλύπτουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε, για να πάμε την προπόνησή μας σε άλλο επίπεδο.

Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός, επιδιώκουμε να αυξάνουμε τον χρόνο και τη δυσκολία των ασκήσεων που επιλέγουμε να συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας προπόνηση. Ωστόσο, έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την fitness routine σου και κατ’ επέκταση την αντοχή σου;

Οι experts άνοιξαν τα χαρτιά τους και μας αποκάλυψαν τα 3 κορυφαία tips, που όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε εάν θέλουμε να πάμε την προπόνησή μας σε άλλο επίπεδο! Ας μην χρονοτριβούμε άλλο. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε!

«Πώς να βελτιώσω την απόδοσή μου στην προπόνηση μου;»

Τα «όχι» στη διατροφή σου

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης, αποδείχθηκε πώς πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πριν από την προπόνηση. Αυτό καλό θα ήταν να το ακολουθήσεις, καθώς η πρόσληψη τέτοιων τροφών μειώνει δραστικά την αιματική ροή, όπως και την αντοχή σου.

Καφεδάκι πριν από τη γυμναστική;

Επιστημονική έρευνα έχει καταδείξει, πως η κατανάλωση καφεΐνης 1-2 ώρες πριν από την προπόνησή σου συμβάλλει την αποτελεσματικότερη καύση του λίπους, την αύξηση της αντοχής, ενώ μειώνει και τυχόν μυϊκούς πόνους κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα καφεδάκι με την παρέα σου λίγο πριν πας στο γυμναστήριο;

7 λεπτά την ημέρα αρκούν για να αποκτήσεις τους κοιλιακούς που πάντα ήθελες

Ξέχασε τα πάντα!

Εστίασε την προσοχή σου στους μύες, που επιθυμείς να γυμνάσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για παράδειγμα αν κάνεις ασκήσεις κοιλιακών, επικεντρώσου σε αυτές, δίχως να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο, ώστε να παρατηρήσεις τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στη ζυγαριά και το σώμα σου.

Μην ξεχνάς πως κάθε προπόνηση είναι αποτελεσματική και πως όλα θέλουν το χρόνο τους. Μην βιάζεσαι! Με υπομονή, επιμονή, συνέπεια και πειθαρχία θα μπορέσεις να παρατηρήσεις το συντομότερο δυνατόν δραστικά αποτελέσματα τόσο στην εικόνα σου, όσο και στην υγεία σου. Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές των ειδικών, εφάρμοσε τα μυστικά τους και δώσε χώρο στον εαυτό σου. Άλλωστε, το ζητούμενο είναι να είσαι υγιής και να φροντίζεις τον εαυτό σου όσο περισσότερο γίνεται.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved