Dry Martini pasta: Η συνταγή που trendάρει στο Tik Tok και αξίζει να δοκιμάσεις

Εντυπωσίασε τον περίγυρό σου με τις μαγειρικές ικανότητες σε λίγα μόλις λεπτά.

Βότκα, gin, πράσινες ελιές και λεμόνι...αυτά είναι τα συστατικά που εμπεριέχονται σε ένα dry martini. Ωστόσο, για την Emily Eggers, γνωστή TikToker (@legallyhealthyblonde) ο συνδυασμός αυτός φαντάζει ιδανικός για μια...μακαρονάδα. Και όμως δεν δίστασε να την δημιουργήσει συγκεντρώνοντας γρήγορα απίστευτα πολλές προβολές.

Εσύ ξέρεις το νέο γαστρονομικό trend του TikTok, που έχει κάνει πάταγο;

Αν, λοιπόν, σου αρέσει να πειραματίζεσαι στην κουζίνα δοκιμάζοντας διαφορετικούς, αλλά και λίγο πιο πειραγμένους συνδυασμούς, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη συνταγή. Είτε πίνεις cocktails, είτε όχι ακόμα δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού είμαστε βέβαιες πως αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει και θα την φτιάχνεις σίγουρα ξανά και ξανά για εσένα και τους αγαπημένους σου.

Η αλμυρή γεύση της ελιάς εξισορροπείται απίστευτα με το ξύσμα λεμονιού και τον φρέσκο μαϊντανό. Παράλληλα, η προσθήκη αλκοόλ κάνει πιο μεστή την γεύση, ενώ το βούτυρο προσδίδει στην σάλτσα την υφή που χρειάζεται, χωρίς να την κάνει πολύ βαριά.

To banana cake του TikTok φτιάχνεται σε τηγάνι και είναι ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει

Σε περίπτωση που άρχισαν να σου «τρέχουν» τα σάλια και δεν μπορείς να περιμένεις άλλο για να μπεις με φόρα στην κουζίνα, δεν έχεις παρά να ανακαλύψεις την «μυστική» συνταγή της Emily παρακάτω.

Η συνταγή για dry martini pasta

Υλικά: 150γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5-7 ελιές χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. τζιν ή βότκα

1 κ.σ. βούτυρο ζωικής ή φυτικής προέλευσης

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τριμμένο τυρί

Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό για τα ζυμαρικά και όταν αρχίσει να βράζει, τότε τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ταυτόχρονα, κόβουμε τις ελιές σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέτουμε ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τις ελιές. Ρίχνουμε μέσα βότκα ή τζιν και ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας για λίγα λεπτά όσο εξατμίζεται το αλκοόλ. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με περισσότερες ελιές, ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και τυρί.

Καλή όρεξη!

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved