To banana cake του TikTok φτιάχνεται σε τηγάνι και είναι ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει

Το γλυκό που θα τρως ξανά και ξανά φέτος.

Τα κέικ είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα σπιτικά γλυκά. Φτιάχνονται συνήθως με απλά υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας και αποτελούν ιδανικό σνακ για τους καλεσμένους μας, τα πρωινά στο πανεπιστήμιο.

Στο TikTok υπάρχουν αμέτρητες συνταγές με αρκετές από αυτές να γίνονται viral είτε λόγω της απλότητάς τους είτε για τον πρωτότυπο τρόπο παρασκευής τους.

To banana cake του TikTok που θα φτιάξεις ακόμη και με ένα τηγάνι

Μια από αυτές είναι και το#nobakebananacake, το κέικ που ψήνεται στην κατσαρόλα ή το τηγάνι και όχι στον φούρνο. Ναι, καλά διάβασες. Αξίζει να το δοκιμάσεις αφού έχει πλούσια, καραμελένια γεύση που απογειώνεται προσθέτοντας σοκολάτα και μπανάνα.

Υλικά: 2 μπανάνες
20 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη

Για τη ζύμη:1 αυγό
50 γρ ζάχαρη
8 γρ ζάχαρη βανίλιας
50 ml λάδι
100 ml γάλα
130 γρ αλεύρι
20 γρ κακάο
8 γρ baking powder

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίξε το γάλα και το λάδι και ανακάτεψε ξανά.

Πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το baking powder και ανακάτεψε καλά. Κόψε τις μπανάνες σε φέτες και τοποθέτησέ τες στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο και την ζάχαρη. Όταν καραμελώσουν οι μπανάνες ρίξε το μείγμα του κέικ στο τηγάνι. Σκέπασέ το και άφησε το να ψηθεί για 20 λεπτά. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved