Οι κινήσεις ματ για να φας ό,τι θες στο πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές και φούσκωμα

Βρήκαμε όλα τα μυστικά για να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. 

Χριστός Ανέστη! Eύχομαι η σημερινή ημέρα να σε βρίσκει στην εξοχή, στο νησί ή όπου θα ήθελες να είσαι, παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού και στη χώρα μας έχει συνδυαστεί με σύντομες αποδράσεις, φαγητό και χαλαρές, οικογενειακές στιγμές.

Το καθιερωμένο αρνί στη σούβλα, τα κόκκινα αυγά και το τσουρέκι είναι μόνο μερικά από τα τρόφιμα που πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι. Για αρκετές από εμάς η Κυριακάτικη «φιέστα» έρχεται μετά από μια περίοδο νηστείας, γι' αυτό χρειάζεται να προσέξεις λίγο τις ποσότητες που θα φας για να μη βαρύνεις και αντιμετωπίσεις στομαχικά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο λάθος που όλες κάνουμε είναι ότι πέφτουμε με τα μούτρα στα αγαπημένα μας πιάτα και τρώμε δίχως αύριο και χωρίς να υπολογίζουμε τις μετέπειτα συνέπειες. Θεωρώ πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις λίγο από όλα για να νιώσεις πλήρης και να μη στερηθείς τίποτα.

5 tips για να απολαύσεις το πασχαλινό τραπέζι

trepezi2.jpg

1) Φάε ένα χορταστικό πρωινό

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη (πχ ομελέτα) για να μη καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες φαγητού στο πασχαλινό τραπέζι.

2) Πες όχι στις σάλτσες

Μην επιλέξεις αν συνοδέψεις το κρέας με μαγιονέζα ή άλλες παχυντικές σως. Μπορείς να φας άφοβα κέτσαπ ή μουστάρδα.

3) Προσοχή στο γλυκό

Μη ξεκινήσεις να τρως τα γλυκά πριν το φαγητό γιατί θα πεινάς περισσότερο. Αντίθετα προτίμησε να δοκιμάσεις το επιδόρπιο αφού έχεις τελειώσει με τα αλμυρά πιάτα. Αν θες την πιο fit και υγιεινή επιλογή γλυκού, φάε φρούτα ή παγωτό της αρεσκείας σου.

4) Δοκίμασε την τεχνική 50-50

Προσπάθησε το πιάτο σου να έχει μισό μέρος φαγητού και το υπόλοιπο μισό να αποτελείται από φρέσκιες σαλάτες.

5) Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πιες αρκετό νερό για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και να νιώθεις πιο πλήρης.

5 TikTok challenges που θα βλέπεις στο feed το 2023 και θα πειστείς να δοκιμάσεις

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved