To νέο μεγάλο trend του TikTok ξαναφέρνει στη ζωή μας το ημερολόγιο

Η τάση που ήρθε φέτος για να μείνει και να κάνει τη ζωή μας πιο δημιουργική.

To TikTok έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια και αποτελεί αγαπημένη πλατφόρμα όλων των teens σε ολόκληρο τον κόσμο. Το For You στην εφαρμογή εμφανίζει συχνά μερικές πιο προσωπικές ερωτήσεις όπως:

Ποιο είναι το συναίσθημα που προσπαθείς να αποφύγεις;

Ως παιδί, τι σου είπαν να μην κάνεις;

Πώς ορίζεις την αποτυχία;

Πότε νιώθεις ότι σε φροντίζουν;

Aυτό μόνο τυχαία δεν συμβαίνει αφού είναι μια πρακτική ψυχικής υγείας που εστιάζει στην αντιμετώπιση τμημάτων του εαυτού μας και της ζωής μας που μπορεί να έχουμε απορρίψει άθελά μας από φόβο, ντροπή ή ενοχή.

Sleepover με φίλες +4 ακόμη fun δραστηριότητες για τα ΣΚ του χειμώνα

Το shadow work (όπως ονομάζεται αυτή η διαδικασία) συνήθως ενσωματώνεται σε συνεδρίες με εξουσιοδοτημένους ειδικούς ψυχικής υγείας. Χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τα άτομα να επεξεργαστούν το πένθος, την ντροπή και τα ψυχικά τραύματα.

Οι δημιουργοί του TikTok μοιράζονται τις εμπειρίες τους με το shadow work δείχνοντάς μας πώς μαθαίνουν να αγαπούν τον εαυτό τους σε βαθύτερο επίπεδο και να επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους με πιο υγιείς τρόπους.

Το ημερολόγιο επιστρέφει για να μείνει

Το ημερολόγιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταγράφεις καθημερινά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Το μόνο που χρειάζεσαι για να το δοκιμάσεις είναι ένα καινούριο ημερολόγιο (ή τετράδιο).

Πολλές μελέτες έχουν επισημάνει ότι η καταγραφή ημερολογίου μπορεί να μειώσει συνολικά τα επίπεδα κατάθλιψης. Εκατομμύρια χρήστες του TikTok ξεκίνησαν να γράφουν ημερολόγιο και σταδιακά εντόπισαν τις διαφορές στην ψυχολογία τους.

Βελτίωση της μνήμης, ανάκαμψη από τραυματικά γεγονότα και μείωση του στρες είναι μόνο μερικά από τα πολλαπλά οφέλη. Εσύ ακόμη να το δοκιμάσεις;

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved