Η πιο εύκολη καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών & 3 tips για μεγαλύτερη απόλαυση

Το καλοκαίρι έφτασε και οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους.

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ με τη θερμοκρασία όλο και να ανεβαίνει. Όλη αυτή η ζέστη πέρα από τη διάθεσή μας - που όλο και «φτιάχνει» λόγω του καλού καιρού - επηρεάζει και τη διατροφή μας. Ποιος μπορεί άλλωστε, να φάει βαριά φαγητά, με μπαχάρια ή γεμάτα λιπαρά όταν έξω έχει 40 βαθμούς; Κανείς!

Γι' αυτό αυτήν την περίοδο του χρόνου έχουν την τιμητική τους - ναι, οκ - τα παγωτά αλλά και οι δροσερές σαλάτες. Αν το να φας μια σαλάτα με λαχανικά σου φαίνεται βαρετή ιδέα, σου έχουμε τη λύση με την πιο εύκολη συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών.

Εύκολη συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών

Υλικά

Ζυμαρικά Fusilli ή όποια ζυμαρικά προτιμάς εσύ, όπως φαρφάλες ή πέννες

Ντοματίνια

Αγγούρια

Ρεβύθια (προαιρετικά)

Ρόκα

Τυρί φέτα

Κουκουνάρι

Μαϊντανός, βασιλικός και μέντα

Dressing για τη σαλάτα ζυμαρικών

Ένα απλό dressing σαλάτας ζυμαρικών που μπορείς να φτιάξεις επίσης εύκολα είναι το μείγμα από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα Dijon, σκόρδο, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και αλάτι.

Εκτέλεση

Βράσε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Στράγγιξέ τα, ρίξε λίγο ελαιόλαδο και άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν.

Ψιλόκοψε τα ντοματίνια και τα αγγούρια, τον μαϊντανό και θρυμμάτισε τη φέτα.

Χτύπησε μαζί όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και στη συνέχεια ανακάτεψέ τα όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίξε αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε ξανά και η σαλάτα σου είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

3 tips για μεγαλύτερη απόλαυση!

Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σου λίγο περισσότερο από το κανονικό. Θα πρέπει να είναι λίγο περισσότερο από al dente (αλλά όχι να γίνουν χυλός) ώστε να παραμείνουν μαλακά κι αφού κρυώσουν. Το υψηλότερο χρονικό εύρος που αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας είναι συνήθως το σωστό για κρύα σαλάτα ζυμαρικών.

Άφησε τα ζυμαρικά να κρυώσουν εντελώς πριν τα ανακατέψεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν είναι ακόμα ζεστά τα ζυμαρικά θα αρχίσουν να ψήνονται και θα μαραθούν τα λαχανικά. Κανείς δεν είναι λάτρης του ζεστού αγγουριού, οπότε βεβαιώσου ότι ρίχνεις κρύα ζυμαρικά σε αυτό το πιάτο.

Δοκίμασε και προσάρμοσε. Όπως οι περισσότερες συνταγές για σαλάτες, αυτή είναι εξαιρετικά ευέλικτη, οπότε φρόντισε να την δοκιμάσεις και να την προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου πριν τη σερβίρεις. Πρόσθεσε περισσότερο λεμόνι αν προτιμάς μια πιο όξινη σαλάτα ή ρίξε περισσότερα χόρτα αν είσαι fan των λαχανικών. Φυσικά, πάντα να ελέγχεις και το αλάτι.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved