Γιατί το κρύο ντους είναι ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης

Θα πάθεις ένα σοκ στον οργανισμό σου, αλλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εάν θες να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς μετά από μία δύσκολη ημέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνεις ένα κρύο ντους. Αυτό φαίνεται ότι είναι το μυστικό για την ευεξία σου την οποία σίγουρα αναζητάς.

Η «είσοδος» της στη ζωή σου φαίνεται ότι είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει, να αποφορτιστεί και να δει με διαφορετική ματιά τις καταστάσεις.

pexels-armin-rimoldi-5269489.jpg

Τι ακριβώς θα σου συμβεί κάνοντας ένα κρύο ντους;

Επειδή το κρύο νερό ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα του σώματος, μπορεί να βιώσεις αύξηση των ενδορφινών, των ορμονών που συμβάλλουν στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της αίσθησης ευεξίας. Ο Dr. Wenus Ho, οικογενειακός γιατρός, επεσήμανε επίσης ότι η αντίδραση στο κρύο νερό μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό, την πρόσληψη οξυγόνου και την πνευματική εγρήγορση. Και μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η τακτική λήψη κρύων ντους μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, παρομοιάζοντας την επίδρασή τους με την κατανάλωση καφεΐνης.

Στην πραγματικότητα, κάνοντας ένα κρύο ντους θα πάθεις ένα σοκ στον οργανισμό σου, αλλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια μελέτη ανακάλυψε ότι λόγω των πολλών υποδοχέων του κρύου στο δέρμα, η ψυχρή υδροθεραπεία στέλνει σήματα στον εγκέφαλο που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Με άλλα λόγια, ένα γρήγορο τράνταγμα κρύου νερού ενώ ξεπλένεσαι μπορεί να σε κάνει να δεις τη ζωή με άλλο μάτι.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved