Γιατί το να θέλει να σε αλλάξει ο σύντροφός σου είναι no1 λόγος για να φύγεις

Τα red flags που πρέπει να σε προβληματίσουν για το εάν ο αγαπημένος σου αξίζει να βρίσκεται δίπλα σου.

Ο έρωτας είναι ένα από τα πιο έντονα, βαθιά συναισθήματα που βιώνουμε και έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας.

Κακά τα ψέματα, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά (ή και όχι) «κεραυνοβολείσαι», είναι πολύ όμορφο να έχεις έναν σύντροφο που κάνει καλύτερη τη ζωή σου, σου προσφέρει νέες εμπειρίες και είναι πάντα εκεί για εσένα ό,τι και αν συμβεί. Όλες οι κοπέλες νιώθουμε ασφάλεια, χαρά και γαλήνη σε μια υγιή, ισορροπημένη σχέση και αντίστοιχα όταν υπάρχουν προβλήματα, αυτό επηρεάζει αισθητά και άλλους τομείς της ζωής μας.

Αν ο αγαπημένος σου υποστηρίζει κάθε σου βήμα, είναι έμπιστος, ειλικρινής, ακομπλεξάριστος και διαθέτετε μια επιτυχημένη ερωτική σχέση τότε έχεις κάθε λόγο να νομίζεις πως έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο.

Τι γίνεται όμως όταν μετά από λίγους μήνες διαπιστώνεις ότι το αγόρι σου γίνεται σταδιακά ολοένα και πιο παρεμβατικός στο πρόγραμμά σου; Αυτό είναι αναμφίβολα το πρώτο red flag για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι εάν πρέπει να ανεχθείς τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο καλός σου ξεκινά να κάνει σχόλια για το πόσο συχνά θα δεις τις φίλες σου, τονίζει ότι τον ενοχλούν συγκεκριμένες συνήθειές σου και έχει την απαίτηση να αλλάξεις οτιδήποτε δεν του αρέσει (από τον τρόπο που ντύνεσαι μέχρι τον χρόνο που θα αφιερώνεις σε hobbies). Κάπου εδώ η κατάσταση αρχίζει να γίνεται δυσάρεστη και το μόνο σίγουρο είναι πως αν ένα άτομο από τους δυο σας δεν είναι πια ευτυχισμένο μέσα στη σχέση αυτό είσαι εσύ.

Τα 3 κορυφαία dating apps του 2023 για να βρεις το άλλο σου μισό - Γιατί όχι;

Γιατί το να θέλει να σε αλλάξει ο σύντροφός σου είναι αδιαπραγμάτευτος λόγος για να φύγεις από μια σχέση

Αρχικά να σου υπενθυμίσω το εξής: Δεν υπάρχει υγιής σχέση που να περιλαμβάνει έναν σύντροφο που να θέλει να αλλάξει τον άλλο.

Πίστεψέ με, αν βιώνεις κάτι αντίστοιχο, οι λόγοι για να φύγεις είναι αρκετοί και πάμε να τους δούμε ευθύς αμέσως.

1) Δεν πρέπει να πιέζεσαι ή να βάζεις τις προσωπικές σου ανάγκες σε δεύτερη μοίρα για κανέναν.

2) Όταν νιώσεις πως δεν είσαι αυτό που θέλει ο σύντροφός σου (ή το ανάποδο), μην προσπαθήσεις σε καμία περίπτωση να αλλάξεις. Άλλαξε καλύτερα σύντροφο.

3) Μη κάνεις εκπτώσεις στις ηθικές αξίες και τα πιστεύω σου. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξουν για χάρη του εκάστοτε συντρόφου σου.

4) Μη ξεχνάς πως όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου είναι αυτά που σε κάνουν μοναδική. Αν ο αγαπημένος σου ζητήσει να αλλάξεις πολλά από αυτά μάλλον αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία θέση στη ζωή σου (και πίστεψέ με πρέπει να χαρείς για αυτό).

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved