Εξετάσεις και περίοδος; 5 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα

Πώς να αντιμετωπίσεις τους πόνους της περιόδου ώστε να καταφέρεις να συγκεντρωθείς στο διάβασμα.

Το να σου έρθει περίοδος κατά τη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων είναι κάτι που μπορεί να σε φρικάρει, αφού η περίοδος συνδέεται με πόνο, κυκλοθυμία, έλλειψη συγκέντρωσης κ.λπ.

Οι εξετάσεις είναι από μόνες του αγχωτικές, οπότε μπορώ να καταλάβω τι χάος δημιουργείται αν έχεις να υπομείνεις και τα δύο μαζί.

Ωστόσο, επειδή τόσο οι εξετάσεις όσο και η περίοδος είναι δύο αναπόφευκτα γεγονότα, θα πρέπει να τη δεις αλλιώς και να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με μερικούς από τους παρακάτω τρόπους:

Μη φρικάρεις - 5 tips για να χαλαρώσεις και να πας σωστά προετοιμασμένη στις σχολικές εξετάσεις

Θερμοφόρα ή θερμαντικό μαξιλάρι

Η ζέστη καταπραΰνει και χαλαρώνει τους κοιλιακούς μας μυς, επομένως το να ακουμπήσεις μια θερμοφόρα ή ένα θερμαντικό μαξιλάρι στο κάτω μέρος της κοιλιάς σου, θα βοηθήσει πολύ στη διαχείριση του πόνου της περιόδου.

girl pain period

Άσκηση

Μπορεί τις ημέρες της περιόδου να μην θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι, αλλά η ήπια έως μέτρια άσκηση, όπως το περπάτημα, βοηθά. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι οι ορμόνες της καλής αίσθησης, που σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να καταπολεμήσεις τον πόνο.

Επαρκής και ποιοτικός ύπνος

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος (που σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ) θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις την εγρήγορσή σου και να ανακοιυφιστείς από το άγχος.



Ενυδάτωση

Πίνε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα ώστε να μειώσεις τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα.

Απόφυγε την κατανάλωση καφεΐνης

Πες «όχι» στο τσάι, τον καφέ και τα ααναψυκτικά. Η καφεΐνη που περιέχουν παρεμβαίνει στο σώμα και δεν σε βοηθά να χαλαρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχεις διάβασμα; Αυτή η slow playlist θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να ξεκινήσεις ASAP

Μη φρικάρεις με το διάβασμα - 6 tips για γρήγορη και αποδοτική μελέτη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved