Let's cook! Η απόλυτη συνταγή για σουφλέ λαχανικών είναι εδώ

Έτοιμη να μαγειρέψεις το πιο νόστιμο σουφλέ λαχανικών εύκολα και γρήγορα;

Ένα σουφλέ, λίγο διαφορετικό από αυτό που όλες γνωρίζουμε. Μη σε τρομάζει καθόλου όμως αυτή η «γεύση» του διαφορετικού. Πρόκειται για μια συνταγή super WOW που και εγώ, που δεν είμαι φίλος των λαχανικών με το που την έμαθα, έτρεξα κατευθείαν στην κουζίνα μου για να την προσπαθήσω. Ε, η αλήθεια είναι πως τη ζήλεψα, ναι! Για τι πράγμα μιλάω τόση ώρα;

Μα για το απόλυτο σουφλέ λαχανικών, που θα λατρέψεις και θα φτιάξεις μόνη σου εύκολα και γρήγορα. Μπορεί να μην έχει μπέικον ή γαλοπούλα αλλά σε πληροφορώ οτι αξίζει να το δοκιμάσεις και μη σου πω οτι θα σου αρέσει τόσο που θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά. Ειδικά, αν δεν είσαι και πολύ φίλη του κρέατος, ή απλά θες να κάνεις μια ελαφριά αποτοξίνωση και να εντάξεις μια πιο υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά σου, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα!

soupa4

Φοιτητικό Σπίτι: Εύκολη σούπα λαχανικών για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Τι λες σήμερα να φτιάξεις ένα σουφλέ λαχανικών;

Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή συνοδευτικό. Μου αρέσει να το έχω με μια ωραία πράσινη σαλάτα, και μερικές φορές ένα κομμάτι ψητό κρέας. Είναι επίσης τέλειο για δείπνο, αν θέλεις να φας κάτι πιο ελαφρύ. Κανονικά, όταν το έχω το βράδυ, αυτό είναι το κυρίως πιάτο μου.

σουφλε λαχανικων1

Τι μου αρέσει περσσότερο σε αυτή τη συνταγή; Ότι σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις μόνη σου τα λαχανικά της αρέσκειάς σου, δίνοντας σου εξίσου ένα πολύ καλό γευστικά αποτέλεσμα. Τι λες; Πάμε να δούμε πώς θα φτιάξεις το πιο υπέροχο και πολύ νόστιμο σουφλέ λαχανικών;

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 ,5 φλιτζάνι κουνουπίδι, μαγειρεμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1,5 φλιτζάνι μπρόκολο, ψημένο και κομμένο σε κύβους
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C και ξεκινάμε! Παίρνεις ένα τηγάνι και το βάζεις πάνω σε μέτρια φωτιά, λιώνοντας το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια. Σοτάρεις τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και δυναμώνεις σιγά σιγά τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Σε περίπτωση που τα λαχανικά δημιουργήσουν υγρασία, την αφαιρείς.

vegetarian souffle copy

Με ένα σύρμα χτυπάς ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτεις την κρέμα. Ρίχνεις τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Τα ανακατεύεις όλα μαζί και προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, ρίχνεις το μείγμα που έφτιαξες σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο πυρέξ και ψήνεις το σουφλέ για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Αν θέλεις επιπλέον τυρί, μπορείς να προσθέσεις από πάνω, ας πούμε εγώ το ξεροψημένο τυρί στα φαγητά το λατρεύω, μιαμ μιαμ!



Το βγάζεις προσεκτικά για να μην καείς και voila! Έτοιμο και καλή σου όρεξη! Εύκολο έτσι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίτα με κολοκύθα και γλυκοπατάτα: Η συνταγή που θα κάνει πιο... γλυκά τα φετινά Χριστούγεννα

Χριστούγεννα χωρίς γεμιστή γαλοπούλα δεν γίνονται! Εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσεις την παρέα σου

Πηγή Κεντρικής: akispetretzikis.gr

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved