Φοιτητικό σπίτι: Δεν πετάμε τίποτα! Οι γινωμένες μπανάνες γίνονται οι πιο... λαχταριστές λιχουδιές

Σου έχουμε τις καλύτερες ιδέες για να αξιοποιήσεις τις παραγινωμένες μπανάνες που έχεις στο σπίτι σου!

Φοιτητικό σπίτι: Δεν πετάμε τίποτα! Οι γινωμένες μπανάνες γίνονται οι πιο... λαχταριστές λιχουδιές

Οι μπανάνες είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί στη γλυκιά και πλούσια γεύση τους. Όσο πιο ώριμες, τόσο πιο γευστικές, σε αυτό σίγουρα συμφωνείς μαζί μου!

Ωστόσο, όταν μαυρίσουν, η αλήθεια έιναι πως δυσκολεύεσαι να τις ρίξεις στο πρωινό σου γιαούρτι ή να τις φας σκέτες.

Αν, όμως, τις καταψύξεις, θα καταλάβεις πως υπάρχουν τρόποι για να τις αξιοποιήσεις και να φτιάξεις υπέροχα και πεντανόστιμα πράγματα! Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα πας να τις πετάξεις στον κάδο των σκουπιδιών, ξανασκέψου το!

Απαιτούνται μόλις μερικά λεπτά προετοιμασίας, ώστε να μετατραπούν στο ιδανικό, παγωμένο συστατικό για υπέροχα smoothies και πολλά άλλα. Εμείς σου έχουμε τον καλύτερο τρόπο για να το καταφέρεις! 

Τα βήματα:

  • Ξεκίνα με τις υπερβολικά γινωμένες μπανάνες -όσο πιο μαύρες, τόσο το καλύτερο, γιατί δίνουν περισσότερη γεύση.
  • Ξεφλούδίσέ τες.
  • Κόψ' τες σε κομμάτια 1 έως 2 εκατοστών. Τα μικρότερα κομμάτια είναι πολύ πιο εύκολα στο μπλέντερ. Ακόμη και ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος, θα έχει κίνδυνο να σπάσει εάν βάλεις μια μπανάνα ολόκληρη.
  • Αμέσως μετά, τοποθέτησε σε μια λεπτή στρώση το μείγμα που έχεις φτιάξει - ώστε να μην κολλήσουν τα κομμάτια μεταξύ τους - σε ένα ταψί το οποίο έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και που φυσικά, χωράει στην κατάψυξή σου!
  • Μόλις παγώσουν καλά, μετάφερε τα κομμάτια σε σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς. Προτίμησε να τα χωρίσεις σε μεμονωμένα σακουλάκια που χωράνε αρκετά κομμάτια μπανάνας για ένα smoothie, ώστε να μην απαιτείται καμία μέτρηση όταν είσαι κουρασμένη και θέλεις να φτιάξεις το smoothie στα γρήγορα. 
Φτιάξε pancakes με βρώμη και μπανάνα ιδανικά για πριν τις εξετάσεις

Οπλισμένη με μια κατάψυξη γεμάτη σκαουλάκια με κομμάτια μπανάνας, θα είσαι πάντα έτοιμη για να φτιάξεις πλούσια και κρεμώδη smoothies, vegan παγωτό μπανάνα, milkshakes ή ένα αφράτο κέικ!

Συνταγή για κέικ μπανάνα

Για να φτιάξεις το πιο απλό και νόστιμο κέικ μπανάνα, χρησιμοποιώντας τα κομμάτια που κατέψυξες, θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και... πολύ μεράκι...

Υλικά:
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 αποψυγμένες μπανάνες
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 220 ml σπορέλαιο (ή μισή ποσότητα σπορέλαιο/μισή ελαιόλαδο)
Εκτέλεση:

1) Πρώτα πρώτα, παίρνεις ένα μπολ μέσα στο οποίο ανακατεύεις το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

2) Με ένα πιρούνι, λιώνεις καλά τις μπανάνες που έχεις αποψύξει και τις ρίχνεις σε ένα δεύτερο μπολ. Προσθέτεις τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και το λάδι και ανακατεύεις μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά όλα σου τα υλικά.

3) Αμέσως μετά, ρίχνεις στο μείγμα με τις μπανάνες, το μείγμα με το αλεύρι, και ανακατεύεις απαλά, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

4) Βάζεις το τελικό μείγμα σε μια ελαφρώς λαδωμένη μακρόστενη φόρμα κέικ, στην οποία έχεις τοποθετήσει λαδόκολλα.

5) Ψήνεις το κέικ μπανάνα στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.

6) Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρεις προσεκτικά για να μην σου κολλήσει.

Καλή σου απόλαυση, μικρή μου ζαχαροπλάστρια!

Cover photo: @emelganon