Συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ever! Όλη η παρέα θα ξετρελαθεί

Η συνταγή που θα αγαπήσεις και θα μαγειρεύεις κάθε εβδομάδα.

Συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ever! Όλη η παρέα θα ξετρελαθεί

Η μαγειρική υποθέτω πως έχει μπει για τα καλά στη ζωή σου από τη στιγμή που μένεις μόνη στο νέο σου φοιτητικό σπίτι. Οφείλεις να ομολογήσεις ότι δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο να φτιάξεις νόστιμα, κλασικά φαγητά αρκεί να προσέξεις τη δοσολογία και να εκτελέσεις σωστά τη συνταγή. Εγώ είμαι πάντα εδώ για εσένα, ώστε να σε βοηθήσω να γίνεις η καλύτερη μαγείρισσα της παρέας :D

Σου αρέσει το κρέας; Τότε θα λατρέψεις τα κεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια είναι ειλικρινά ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα Ελληνικά φαγητά που τρώγαμε όλες στο οικογενειακό τραπέζι. Μπορείς να τα φτιάξεις πανεύκολα, με απλά, οικονομικά υλικά και να τα απολαύσεις με την παρέα σου στο σπίτι. 

Κανόνισες συνάντηση με τις κολλητές; Φτιάξτε αυτήν την πίτσα μέσα σε 5 λεπτά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια

 

via GIPHY

Εγώ θα μοιραστώ μαζί σου την κλασική συνταγή για yummy τηγανητά κεφτεδάκια.

Υλικά: 

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
300 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 φέτες ψωμί για τοστ, μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
4 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη

Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
αλεύρι
δυόσμο

  • Όπου βλέπεις κ.σ. σημαίνει κουταλιές της σούπας ενώ κ.γ. σημαίνει κουταλάκι του γλυκού.

Πώς θα το κάνεις: Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζύμωσε πολύ καλά. Σκοπός είναι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια σου να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα.

Άφησε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ ή έστω για 1-2 ώρες το λιγότερο.

Πλάσε μικρά κεφτεδάκια και τηγάνισέ τα σε τηγάνι που έχεις βάλει αρκετό λάδι. Μη ρίξεις όλα τα κεφτεδάκια στην πρώτη τηγανιά για να ψηθούν σωστά. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα βγάλτα από το τηγάνι και σέρβιρε σε μια πιατέλα. Μπορείς να βάλεις λίγο χαρτί κουζίνας στο πιάτο για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Καλή απόλαυση!!

ΤIP: Συνόδευσέ τα με κέτσαπ, μουστάρδα ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

Φοιτητικό σπίτι: Ελληνικές συνταγές που πρέπει να φτιάξεις (vol1)- Μακαρόνια με κιμά (video)

Πηγή κεντρικής: unsplash.com