Φοιτητικό σπίτι: Ελληνικές συνταγές που πρέπει να φτιάξεις (vol1)- Μακαρόνια με κιμά (video)

Το πιο νόστιμο φαγητό για τα τραπέζια με φίλους μπορεί να γίνει σε ελάχιστη ώρα.

Πρώτη φορά μόνη σε δικό σου σπίτι λοιπόν...Όσο συναρπαστικό κι είναι αυτό, έχει και μερικές υποχρεώσεις. Καθάρισμα, σκούπισμα, μαγείρεμα και όλες οι δουλειές του νοικοκυριού είναι πλέον επάνω σου. Μη σκάς! Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα :P

Φτιάξε παγωτό σοκολάτα με 3 μόνο υλικά. Δες εδώ πώς

Βγάλε τον masterchef που κρύβεις μέσα σου

Αν η σχέση σου με την κουζίνα είναι ανύπαρκτη, ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να φτιάχνεις έστω τα πιο εύκολα φαγητά που θα τρώτε με τις κολλητές, χωρίς να ξοδεύετε όλα σας τα χρήματα σε delivery. Πίστεψέ με, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και οικονομικό να μαγειρεύεις στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα μάθεις πολλά νέα πράγματα.

Τα μακαρόνια είναι ειλικρινά το πιο εύκολο και βολικό φαγητό ever. Αρχικά γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά, μπορείς να τα φτιάξεις με πολλούς τρόπους και να χορτάσουν αρκετά άτομα. Για παράδειγμα με μόλις 10 ευρώ μπορεί να φάει άνετα ολόκληρη η παρέα. Τέλειο έτσι;



Πώς θα φτιάξεις πανεύκολα μακαρόνια με κιμά (καλύτερα και από της μαμάς)

makaronia2

Υλικά: 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς θα το κάνεις:

Ετοίμασε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνεις καλά 100 ml ελαιόλαδο. Ρίχνεις μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να ψηθεί πριν αρχίσεις να τον σπας σε μικρά κομματάκια με μια ξύλινη κουτάλα. Ανακάτεψε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και σόταρε για 2-3 λεπτά. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τον χυμό ντομάτας, ανακάτεψε και άφησε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσεις τη φωτιά. Αφησέ το να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25-30 λεπτά.

via GIPHY

Βράσε τα ζυμαρικά. Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλε το μάτι σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, πρόσθεσε λίγο αλάτι και ρίξε τα μακαρόνια. Ανακάτεψε με ένα πηρούνι μέχρι να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σούρωσέ τα με ένα σουρωτήρι και πρόσθεσε ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίξε τον κιμά και τριμμένο τυρί. Kαλή απόλαυση! Μόλις έφτιαξες μόνη σου το πιο κλασικό Ελληνικό πιάτο, yeah :D.



Tip: Δοκίμασε να ρίξεις τριμμένη παρμεζάνα και να ψήσεις τα μακαρόνια με τον κιμά για λίγα λεπτά στον φούρνο. Θα γλύφεις τα δάχτυλά σου από την νοστιμιά ;)

Πώς θα φτιάξεις τα πιο δροσιστικά ξυλάκια παγωτό από βατόμουρα

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved