Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η 18χρονη Sunisa Lee κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη γυναικών

Η νεαρή αθλήτρια είναι η πρώτη Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης με καταγωγή από την Ασία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο Τόκιο. Η 18χρονη Sunisa Lee προσπέρασε κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στον δρόμο της και έγραψε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική γυναικών.

H νεαρή αθλήτρια είναι η πρώτη Αμερικανίδα με καταγωγή από την Ασία που αποκτά χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι και σήμερα. Μετά την αποχώρηση της Simone Biles από τον ατομικό διαγωνισμό, όλα τα μάτια στράφηκαν στην Lee, που θεωρούταν το απόλυτο φαβορί.

«Είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Πρέπει κι εμείς να εστιάζουμε στον εαυτό μας», είπε χαρακτηριστικά η Simone Biles αναφερόμενη σε όλους τους αθλητές μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά τη διάρκεια των τελικών του ομαδικού στην ενόργανη γυμναστική.

Η κορυφαία εμφάνιση της Lee που της χάρισε το χρυσό

Η 18χρονη Lee προηγήθηκε από τη Rebeca Andrade της Βραζιλίας και την Angelina Melnikova της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συγκεντρώνοντας 57.433 πόντους.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν απολύτως τρελά με τον Covid και οτιδήποτε άλλο. Αυτό το μετάλλιο σημαίνει σίγουρα πολλά για μένα γιατί υπήρχε ένα χρονικό σημείο που ήθελα να σταματήσω και απλά δεν πίστευα ότι θα ήμουν ποτέ εδώ, συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμών και των πραγμάτων. Έτσι, υπάρχουν πολλά συναισθήματα, αλλά είμαι σίγουρα σούπερ περήφανη για τον εαυτό μου», δήλωσε η Ολυμπιονίκης.



Το ευχαριστήριο post αμέσως μετά τη νίκη

«Αυτό είναι για όλους τους ανθρώπους που το κάνω αυτό» έγραψε χαρακτηριστικά η νεαρή Ολυμπιονίκης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της οικογένειας και των πιο κοντινών της φίλων.

https://www.instagram.com/p/CR7AhFEDzSc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο βίντεο μπορείς να ακούσεις τις δηλώσεις της αθλήτριας-πρότυπο για όλα τα κορίτσια.



Πηγή φωτογραφιών: @sunisalee_

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved