Επιστροφή Στο Σχολείο: Να βλέπεις ξανά τους φίλους σου... αξία ανεκτίμητη!

Επιστροφή στα θρανία, επιστροφή στην... πραγματικότητα. 

Ξέρεις πολύ καλά πως μετά από κάθε καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο και κάπως έτσι θα μπορούσε να παρομοιαστεί η επιστροφή σου στο σχολείο. Μετρώντας μήνες lockdown, κάποιους μήνες «απομόνωσης» που έμοιαζαν με αιώνα, πλέον έχεις τη δυνατότητα να επιστρέψεις στα θρανία και όχι μόνο αυτό, αλλά να δεις επιτέλους τους φίλους σου που τόσο έχεις πεθυμήσει.

Ακόμη κι αν φαινόταν θολό το τοπίο, η ευχάριστη ανακοίνωση πως μαθητές και καθηγητές θα επιστρέψουν στα σχολεία έφερε μια νότα αισιοδοξίας κι ας μη γελιόμαστε, ήθελες σαν τρελή να επιστρέψεις, όχι μόνο για να «ξεσκονίσεις» τις γνώσεις σου στα Αρχαία και σε όσα διάβασες μέχρι στιγμής από το σπίτι, αλλά κυρίως για να δεις τους φίλους σου.

Μπορεί οι αγκαλιές να μην επιτρέπονται, μπορεί τα φιλιά και οι χειραψίες να είναι… απαγορευτικές, μόνο και μόνο όμως που θα κάθεστε σε διπλανά θρανία και θα μπορείς γυρίζοντας το κεφάλι σου και κάνοντας ένα νεύμα να συνεννοηθείς με την κολλητή σου, αναπληρώνει κάθε αγκαλιά και κάθε φιλί που δεν μπορείς ακόμη να δώσεις.

Διάβασε επίσης: Τελικά το Lockdown βοήθησε να γίνουν οι φιλίες μας πιο δυνατές;

Και μιας και επιστρέφεις, πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά πώς θα διαφυλάξεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις αλλά και την κοινωνική συναναστροφή σου από τον ιό. Η επανένταξή μας στην πραγματικότητα δεν διαγράφει μαγικά -όσο κι αν το θέλαμε- τον κορονοϊό, για αυτό λοιπόν σου εφιστώ την προσοχή! Τα self-tests είναι σίγουρα σύμμαχός σου, το ίδιο και τα μέτρα υγιεινής, για αυτό μην τα αμελείς.

Ξανά μαζί! Είναι γεγονός πως στοίχισε περισσότερο η «αποχή» από τους φίλους, παρά η αποχή από κάθε άλλη δραστηριότητα. Οι φίλοι μας είναι εκεί για εμάς στα δύσκολα και στα εύκολα και τώρα που επιτέλους τους βλέπεις είναι σαν μια μικρή λύτρωση. Τα καταφέρατε! Κανένας κορονοϊός δεν σας απομάκρυνε, ακόμη κι αν η επαφή σας δεν ήταν επιτόπια. Κοίτα να χαρείς κάθε λεπτό κοντά τους και, ναι, η φιλία σας θα αντέξει στα δύσκολα, άλλωστε πέρασε μια πανδημία και σας βρίσκει ξανά μαζί. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε σε αυτή τη ζωή και η δική σου «οικογένεια» αντέχει κάθε τρικυμία.

Διάβασε ξανά: Η φιλία η σωστή στην καραντίνα φαίνεται και, ήρθε η ώρα να αναλογιστείς κάποια πράγματα

Επιστροφή στο σχολείο λοιπόν και δεν ξέρουμε πώς να εκφράσουμε τη συγκίνησή μας που είδαμε από κοντά, μετά από τόσο καιρό, τους φίλους μας. Αξία ανεκτίμητη!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved