Η φιλία η σωστή στην καραντίνα φαίνεται και, ήρθε η ώρα να αναλογιστείς κάποια πράγματα

Είναι η εποχή που όλα δοκιμάζονται,έτσι και οι φιλίες.

Είναι η εποχή που όλα δοκιμάζονται. Η αλήθεια είναι πάντως ότι πάντα υπάρχουν αυτές οι εποχές, οι στιγμές, ή αλλιώς οι φάσεις, που έρχεται μια «κρίση» και σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Χρειάζεσαι πάντα ένα καλό «ξεσκαρτάρισμα».

Η καραντίνα και, αυτή η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι κάτι αναπόφευκτο που πρέπει να διαχειριστείς αυτήν την περίοδο και, μαζί με εκείνους τους τοίχους του δωματίου που φαντάζουν μέρα με τη μέρα να ψηλώνουν, έχεις να τα βάλεις με τον πιο δύσκολο «αντίπαλο». Τον εαυτό σου.

Έχεις απεριόριστο χρόνο να διαλογιστείς και να ψάξεις στο μέσα σου, να αναγνωρίσεις κάθε αρνητικό ή και θετικό συναίσθημα που σε διακατέχει. Κάθε αισιόδοξη ή και απαισιόδοξη σκέψη σου και όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μια σειρά με προτεραιότητα πάντα τι είναι καλύτερο για 'σένα.

Τα social media αυτή τη φορά είναι με το μέρος σου! Το κινητό σου πλέον έχει γίνει ο δίαυλος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Το παράθυρο διαφυγής από το δωμάτιο σου.

Η επικοινωνία με τους φίλους και τους συγγενείς που είναι μακρυά είναι αναγκαία και αυτή η επικοινωνία είναι πιο ουσιαστική από κάθε άλλη προηγούμενη. Η επικοινωνία αυτή είναι που θα σου δώσει κουράγιο μέχρι να τελειώσει αυτή η δοκιμασία.

Η σωστή η φιλία τελικά, όντως, στην καραντίνα φαίνεται. Όχι ότι πριν την καραντίνα είχες αμφιβολίες για την σχέση με την φίλη ή τον φίλο σου, ούτε περίμενες μια καραντίνα για να καταλάβεις αν άξιζε ο άνθρωπος που είχες διαλέξει να είναι δίπλα σου. Το θέμα είναι όμως ότι τώρα, υπό αυτές τις συνθήκες η μια κατηγορία ανθρώπων που ήταν δίπλα σου θα εξακολουθούν να είναι εκεί για 'σένα και, εκείνοι οι...«μια εδώ και μια εκεί» θα αποστασιοποιηθούν για τα καλά. Αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Αυτό δεν είναι όμως για να σε πληγώνει, ούτε για να σε στενοχωρεί.

Σίγουρα είναι κάτι που σε προβληματίζει αλλά ήταν η ώρα να γίνει. Κράτα τους λίγους και τους καλούς. Εκείνους που θα σε σκεφτούν και θα είναι εκεί ακόμη και όταν λείπουν. Μεγάλη υπόθεση αυτοί οι εκλεκτοί άνθρωποι! Και αν υπάρχουν στη ζωή σου είσαι ευλογημένη!

Μη ξεχνάς όμως και εσύ από μέρους σου να σηκώνεις το τηλέφωνό σου, να κάνεις εκείνη την video κλήση που σκεφτόσουν και να στέλνεις το μήνυμά σου. Αυτές οι κινήσεις αν και δεν στοιχίζουν, είναι πολύτιμες. Πόσο πραγματικά θα σου κοστίσει ένα μήνυμα; Κάτι λεπτά από το καρτοσυμβόλαιό σου και ευεργετικά λεπτά από τον χρόνο σου. Θα χαμογελάσει η ψυχή σου! Ιδίως τώρα, που η επικοινωνία είναι τόσο σημαντική, μην ξεχνάς να «είσαι εκεί» για τους δικούς σου ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί που το έχουν ανάγκη!

Υ.Γ:
Να θυμάσαι! Όλα αυτά κάποια μέρα θα είναι μια μακρινή ανάμνηση, θα τα σκέφτεσαι θα τα αφηγήσε και θα αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση στα χείλη. Με υπομονή, δύναμη και αγαπημένα πρόσωπα μπορούμε να τα καταφέρουμε! Όπως λέει και η Jain, όλα θα πάνε καλά αν υπάρχει αγάπη!



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved