Eίσαι αναβλητική και θες να το διορθώσεις; Σου βρήκαμε τον τρόπο

Ή καλύτερα... τους τρόπους!

Eίσαι αναβλητική και θες να το διορθώσεις; Σου βρήκαμε τον τρόπο

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να δίνεις ελαφρυντικά στον εαυτό σου για όλα αυτά που θες να κάνεις και απλά αναβάλλεις. Εκεί που ξεκίνησες να φτιάχνεις μια λίστα με τους επόμενους στόχους σου, θυμήθηκες ότι δεν τσέκαρες καθόλου το Facebook όλη μέρα και κατέληξες να περνάς τις επόμενες ώρες στον καναπέ, μπροστά στο laptop. Έτσι όμως δεν θα καταφέρεις να εξελιχθείς σαν προσωπικότητα. Γι΄ αυτό ξέχνα κάθε δικαιολογία και δώσε στον εαυτό σου την ώθηση που χρειάζεται για να κάνεις όλα όσα έχεις αφήσει στη μέση, να αλλάξεις όσα σε ενοχλούν και να διεκδικήσεις όσα σου αξίζουν! Υπάρχουν έξι τρόποι και στους παραθέτουμε ευθύς!
clem onojeghuo 1169552 unsplash

«Το ‘χει η μοίρα μου…»
Ναι αρκετά συχνά τα πράγματα στραβώνουν, μη σκέφτεσαι όμως ότι το σύμπαν σε μισεί! «Σήκωσε τα μανίκια σου» και ξεπέρασε κάθε εμπόδιο! Φυσικά και δεν μπορείς να ελέγξεις τις δυσκολίες που θα σου χτυπήσουν την πόρτα, μπορείς όμως να αποφασίσεις αν θα τις αφήσεις να μπουν μέσα ή αν θα τις διώξεις με ελαφρά πηδηματάκια!

«Αχ, δεν θα μπορέσω να έρθω σήμερα, μου έτυχε κάτι επείγον (ψέμα!)»
Αν νιώθεις ένα χάλι μαύρο, να θυμάσαι ότι δεν σε βλέπει έτσι όλος ο κόσμος (που και να σε έβλεπε, λίγο θα έπρεπε να σε νοιάζει). Όλοι μας έχουμε ανασφάλειες και μας πιάνουν οι ντροπές μας! Απλά κάποιοι από εμάς μπορούν και το κρύβουν καλύτερα και δεν κλείνονται στο σπίτι, παθαίνοντας κατάθλιψη!

«Η σιωπή είναι χρυσός»
Διεκδίκησε αυτά που θες! Αν πας να κάτσεις στο μετρό αλλά μια συμπαθέστατη κυρία έχει απλώσει στην τελευταία διαθέσιμη θέση του βαγονιού τις τσάντες με τα ψώνια της, απλά ζήτησε της ευγενικά να πάρει τις τσάντες της για να κάτσεις! Χωρίς να μιλάς και με το να στραβοκοιτάς τον κόσμο περιμένοντας να καταλάβει αυτό που θες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εκνευριστείς περισσότερο!

«Θα το κάνω αύριο»
Η εργασία στα Νέα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και βδομάδες, σταμάτα να ελπίζεις πως απλά θα πάψουν να στη ζητάνε στο φροντιστήριο και κάτσε να τη γράψεις! Κάνε μια λίστα με αυτά που πρέπει και θες να κάνεις χωρίζοντας τα σε κατηγορίες ανάλογα με το πόσο επείγουν και ξεκίνα να τα σβήνεις ένα ένα! Μην χαζολογάς, ξεκίνα τώρα!

«Δεν ξέρω τι να διαλέξω»
Να είσαι αποφασιστική. Αν έχεις 10 επιλογές, απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες τις 7 χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δώσε στον εαυτό σου ένα χρονικό όριο για την τελική σου απόφαση –για παράδειγμα 20 λεπτά είναι υπεραρκετά για να αποφασίσεις τις θα φορέσεις- και μείνε σταθερή σε αυτή την επιλογή!

«Πάλι ξέμεινα από λεφτά»
Η διαχείριση των οικονομικών σου είναι στην ουσία πολύ απλή. Ο χρυσός κανόνας είναι ένας: Μην ξοδεύεις ένα σωρό χρήματα σε άχρηστα πράγματα. Αν δεις κάτι που σου αρέσει πολύ σε μια βιτρίνα και αναρωτιέσαι αν το αντέχει η τσέπη σου και αν φτάνει το χαρτζιλίκι σου, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν το αντέχει! Γι΄ αυτό κάνε αποχή από τα περιττά έξοδα!

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης