Dos and don'ts για να αποφύγεις τα μαύρα στίγματα

Η ειδικός δίνει τις συμβουλές της επιτυχίας

Ναι, είσαι στην εφηβεία και η έκρηξη των ορμονών φέρνει και έκρηξη από σπυράκια, σμήγμα, στίγματα και σημάδια.

Όχι δεν θα περιμένεις να τελειώσεις το σχολείο για να φύγουν τα σπυράκια γιατί μπορεί να μείνεις με τα σημάδια για πάντα ή γιατί σε κάποια κορίτσια το βάσανο μπορεί να συνεχιστεί και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Τι πρέπει να κάνεις; Η ειδικός Αργυρή Καπελλάρη μας εξηγεί:

1) ΔΕΝ πλένουμε συνέχεια το πρόσωπο. Δυο φορές την ημέρα με ειδικό καθαριστικό που θα προτείνει ο δερματολόγος αρκούν. Το τριζάτο απο καθαριότητα πρόσωπο, αν το παρακάνουμε με συχνό πλύσιμο και με ζεστό νερό, θα ξεραίνει το δέρμα και θα βγάλει περισσότερο σμηγμα

2) ΔΕΝ πειράζω σπυράκια. Αν το κάνω εγώ στον καθρέφτη θα πάνε τα μικρόβια πιο βαθιά, το σπυράκι θα γίνει μεγαλύτερο και μπορεί να αφήσει σημάδι. Ας βάλουμε τοπικά μια αλοιφή με benzoyl peroxide και salicylic acid που θα βρεις αν κοιτάξεις τα συστατικά της.

3)ΔΕΝ μένω με τις ώρες με το τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί. Όλη αυτή η πίεση και τα μικρόβια πάνω στο τηλέφωνο θα κλείσουν τους πόρους. Φοράμε hands free ακουστικά και καθαρίζουμε την οθόνη τακτικά.

4) ΔΕΝ κοιμάμαι χωρίς να ξέβαψω το makeup και χωρίς να πλυθώ και να βάλω κρέμα. Αλλιώς κλείνουν οι πόροι και το σμήγμα που έχει μαζευτεί από το βράδυ θα κάνει πάρτι με αποτέλεσμα τα μαύρα και άσπρα στίγματα να γίνουν κόκκινα επώδυνα σπυράκια. Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε το πρόσωπο πάντα με ειδική κρέμα.

5) ΔΕΝ φεύγω το πρωί χωρίς να πλυθώ και να βάλω αντιηλιακό. Χειμώνα ή καλοκαίρι χρειάζεσαι αντιηλιακό μιας και κάποια σπυράκια δημιουργούν και καφέ πανάδες αλλά και γιατί οι περισσότερες θεραπείες με τον ήλιο αντιδρούν άσχημα.

Διάβασε ακόμα: Τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις τις ραγάδες

6) ΔΕΝ αφήνω αφέλειες μπροστά στο μέτωπο και λούζω τα μαλλιά με ειδικό σαμπουάν για λιπαρό τριχωτό. Αλλιώς το μέτωπο θα μπλοκάρει και θα γίνει ανάγλυφο από τα στίγματα.

7) ΔΕΝ αφήνω τη διατροφή μου στην τύχη της. Λέω όχι στα γλυκά, σε σοκολάτες, σε ψωμί και μακαρόνια. Από γαλακτοκομικά, αποφεύγω τα αγελαδινά προϊόντα και προτιμώ τα βιολογικά.

8) ΚΑΝΩ βαθύ δερματολογικό καθαρισμό για να έχω καθαρό πρόσωπο και βάζω τις αλοιφές του δερματολόγου σαν θεραπεία σε όλο το πρόσωπο.

9) ΚΑΝΩ φυτική θεραπεία με φως (φωτοδυναμική θεραπεία) στον ειδικό γιατρό για να φύγουν τα σπυράκια και η λιπαρότητα χωρίς να πάρω φαρμακευτική αγωγή.

10)ΚΑΝΩ ειδική fractional ραδιοσυχνότητα Venus Viva στον δερματολόγο για να κλείσουν οι πόροι και να φύγουν τα σημάδια μια και καλή.

Ευχαριστούμε την Αργυρή Καπελλάρη, Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο
Β. Σοφίας 77, Αθήνα Τ: 210-7246452, Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά Τ: 210-6232422

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved