Τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις τις ραγάδες

Οι ραγάδες στην εφηβεία είναι συχνές!

Ραγάδες ονομάζουμε αυτά τα μισητά κοκκινα αρχικά σημάδια που εμφανίζονται σχεδόν ξαφνικά σαν ουλές γραμμικές, στο στήθος, στις γάμπες, στη κοιλιά αλλά και στις πλάτες. Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν χάσουμε απότομα κιλά,αν πάρουμε απότομα κιλά, σε κάποια ενδοκρινολογικά νοσήματα, αν ψηλώσουμε απότομα αλλά αφορούν και τις εγκυμονούσες.


Θα εμφανίσουν όλοι ραγάδες; Η ειδικός Αργυρή Καπελλάρη λέει πως όχι! Σπουδαίο ρόλο παίζουν οι ορμόνες και φυσικά η κληρονομικότητα, αν δηλαδή κάποιος από τους γονείς έχει ραγάδες.

Η ραγάδα είναι στην πραγματικότητα μια ουλή μια ζημιά στο κολλαγόνο που ξεκινά με κόκκινο χρώμα και σιγά σιγά μπορεί να μεγαλώσει,να φαρδύνει και τελικά να γίνει λευκή.

Τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις τις ραγάδες στην εφηβεία;

Σε επίπεδο πρόληψης, η ειδικός λέει πως καλό είναι όταν είμαστε στην ανάπτυξη ή αν κάνουμε δίαιτα ή εντατική γυμναστικη, να απλώνουμε μετά το μπάνιο μια κρέμα ειδική για τις ραγάδες .

Όταν εμφανιστούν οι ραγάδες, ο ειδικός δερματολόγος μπορεί να μας προτείνει μια πιο δυνατή κρέμα για το σπιτι. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε θεραπεία στο ιατρείο όταν ακόμα οι ραγάδες είναι καινούργιες γιατί μπορεί έτσι να φύγουν τελείως.

Η θεραπεία στο ιατρείο μπορεί να περιλαμβάνει ειδικά IPL laser και για πιο επίμονες και δύσκολες ραγάδες γίνεται fractional ραδιοσυχνότητα, τεχνολογία που με μικρή ταλαιπωρία φέρνει γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα.

Για ελαφριά περιστατικά, ο δερματολόγος μπορεί να διαλέξει ειδικά peeling ή θεραπεία με Dermapen και ορό από βλαστοκύτταρα. Μετά τη fractional ραδιοσυχνότητα θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε αναπλαστική κρέμα με υαλουρονικό οξύ επειδή το δέρμα θα είναι ερεθισμένο και κόκκινο για λίγες μέρες. Αμέσως μετά το δέρμα αναπλάθεται και η ραγάδα εξαφανίζεται ενώ χρειάζονται περίπου τέσσερις μηνιαίες συνεδρίες

Ευχαριστούμε την Αργυρή Καπελλάρη, Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο
Β. Σοφίας 77, Αθήνα Τ: 210-7246452, Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά Τ: 210-6232422

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved