Θα δοκιμάσεις το beauty hack που βρήκες στο διαδίκτυο; Σκέψου πρώτα αυτό!

Να ένα καλό παράδειγμα μιας αποτυχημένης προσπάθειας που δεν πρέπει να ακολουθήσεις.

Όλα ξεκίνησαν ένα συνηθισμένο και ανιαρό απόγευμα Δευτέρας. Καταλαβαίνεις ότι όταν η βαρεμάρα φτάνει στο πικ της οι πιθανότητες να πειραματιστείς με νέα ενδιαφέροντα -αλλά καθόλου έξυπνα πράγματα- αυξάνεται. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα beaty hacks που μπορεί να βρει η καθεμία μας στο διαδίκτυο ποικίλουν. Πολλά από αυτά μάλιστα είναι αρκετά θαυματουργά, πολλά από αυτά μπορούν όμως και να σε αιφνιδιάσουν με τις... ανεπιθύμητες ενέργειες τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και σε εμένα και εφιστώ την προσοχή σου!

Do Not Try This At Home!

Η αλήθεια είναι ότι έχω πειραματιστεί αρκετά με τα μαλλιά μου, με αυτοσχέδιες μάσκες και tutorial κομμωτικής. Ωραίες στιγμές, η αδρεναλίνη έφτανε στα άκρα αφού δεν ήξερα ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα στο τέλος του... πειράματος μου. Ωστόσο χόρτασα από αλλαγές και την θέση τους πήραν οι μάσκες προσώπου, τα αυτοσχέδια scrub και οι καθαρισμοί στο σπίτι. Η απόφαση-αν με ρωτάς- δε ξέρω πώς ακριβώς πάρθηκε! Αρκούσε μόνο να δω τους μαύρους πόρους στο πρόσωπό μου για να ξεκινήσω την «έρευνα» μου για έξυπνα beauty hacks που θα με απαλλάξουν από αυτά τα ενοχλητικά και τόσο χαριτωμένα μαύρα σημαδάκια.

Βρέθηκα στο μπάνιο και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη άρπαξα την οδοντόκρεμα που είδα μπροστά μου. Άρχισα να την απλώνω με προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μου και η φρεσκάδα που ένιωσα στιγμιαία ήταν απολαυστική. Στην συνέχεια αυτή η φρεσκάδα οδήγησε σε ένα ελαφρύ τσούξιμο, τόσο στο δέρμα, όσο και στα μάτια. Πώς είναι όταν καθαρίζεις κρεμμύδια και δακρύζεις; Έτσι ακριβώς. Ξέπλυνα αμέσως και κάθισα στον καναπέ. Έπιασα το κινητό μου και «γκούγκλαρα» τρόπους καθαρισμού με οδοντόκρεμα. Ναι, αμάρτησα, μπήκα στον πειρασμό και δε ντρέπομαι να το βροντοφωνάξω. Αμέσως γύρισα στον τόπο του εγκλήματος για άλλη μια δοκιμή. Η μία προσπάθεια έγιναν δύο και οι δύο έγιναν τρεις. Έξοχα! Στην τελευταία προσπάθεια άφησα την οδοντόκρεμα λιγότερο από πέντε λεπτά, ωστόσο ξεκίνησα διακριτικά-και καθόλου φρόνημα- να τρίβω τα σημεία με χαρτί κουζίνας. Το σκεπτικό ήταν ότι θα έφευγαν πιο εύκολα τα μαύρα στίγματα, καθόλου έξυπνο, το παραδέχομαι.

Μια ελαφριά κοκκινίλα ήταν αυτό που έμεινε. Α, και μαύρα στίγματα! Δεν έφυγαν φυσικά. Δεν έδωσα σημασία, γέλασα και ξάπλωσα να κοιμηθώ. Το επόμενο πρωί όλα ήταν πιο ξεκάθαρα. Η κοκκινίλα παρέμεινε εκεί και παρέα της έκαναν δύο μικρές αλλά ενοχλητικές πληγές στα σημεία που επέμεινα. Χειροκρότημα και πολλά συγχαρητήρια. Αυτά μου αξίζουν έπειτα από αυτή την προσπάθεια μου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα ξαναβάλω οδοντόκρεμα στο πρόσωπό μου, μιας και μου προκάλεσε εγκαύματα-λογικό- και σίγουρα συνιστώ να μην το προσπαθήσεις. Το ηθικό δίδαγμα είναι σίγουρα ότι δεν πρέπει να πειραματίζεσαι τις στιγμές που απλά δεν έχεις τι να κάνεις στο σπίτι και αν θέλεις να συμβουλεύεσαι το διαδίκτυο για έξυπνες λύσεις ομορφιάς να ακολουθείς τι οδηγίες αυστηρά και μόνο αν υπάρχει υπογραφή κάποιας beauty expert ή πρόκειται για άρθρο που φέρει την υπογραφή δερματολόγου. Μπορείς ακόμη και να συμβουλευτείς τον δικό σου δερματολόγο.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ενυδατική κρέμα... δερματολογικά ελεγμένη. Ουφ, τα είπα και ξελάφρωσα!



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved