Πανελλήνιες 2020 : 5 τροφές για να ενισχύσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου

Όλα όσα πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου αυτό το διάστημα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές Πανελλήνιες έχει ήδη ξεκινήσει και η 15η Ιουνίου είναι πιο κοντά από ποτέ. Το διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και πρέπει να σε βρει απόλυτα προετοιμασμένη πνευματικά και σωματικά ώστε να αποδώσεις όσο καλύτερα μπορείς τις ημέρες των εξετάσεων.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις πρέπει να φροντίσεις ιδιαίτερα το διατροφολόγιό σου από σήμερα κιόλας για τις επόμενες ημέρες, αφού παίζει ζωτικό ρόλο στην συνολική υγεία. Αν το καλοσκεφτείς είναι ο πιο εύκολος τρόπος να βελτιώσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου για να φτάσεις στα κορυφαία επίπεδα διαύγειας. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις ποιες είναι οι 5 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στο πρόγραμμα διατροφής σου.

1) Λιπαρά ψάρια

Όταν αναφερόμαστε σε τρόφιμα απαραίτητα για την καλή υγεία του εγκεφάλου, τα λιπαρά ψάρια βρίσκονται συχνά στην κορυφή της λίστας. Συγκεκριμένα ο σολομός, η πέστροφα και σαρδέλες είναι όλα πολύ πλούσιες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

2) Blueberries

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν δρουν κατά του οξειδωτικού στρες ενώ βοηθούν στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων. Δοκίμασε να τα προσθέσεις στο πρωινό σου ή να φτιάξεις νόστιμα smoothie.

3) Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα και το κακάο είναι γεμάτα από ενώσεις που ενισχύουν τον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών, της καφεΐνης και των αντιοξειδωτικών. Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη σοκολάτα συγκεντρώνονται στις περιοχές του εγκεφάλου που ασχολούνται με τη μάθηση και τη μνήμη και βοηθούν σημαντικά.

4) Ξηροί κάρποι

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Περιέχουν βιταμίνη Ε η οποία προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην διατήρηση της μνήμης.

5) Πορτοκάλια

Μπορείς να πάρετε όλη την ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C απλά τρώγοντας ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών οι οποίες βλάπτουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Επιπλέον συμβάλει σημαντικά στην υγεία του εγκεφάλου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved