Είσαι έτοιμη για ένα Πάσχα λιγάκι διαφορετικό, σαφώς καραντινάτο;

Ένα Πάσχα λιγάκι διαφορετικό

Ποιος έχει συνηθίσει την Μεγάλη Εβδομάδα κλεισμένος στο σπίτι; Σχεδόν κανείς μας. Υπό άλλες συνθήκες, θα παίρναμε το βιβλιαράκι μας και θα πηγαίναμε στην καθημερινή απογευματινή λειτουργία της εκκλησίας. Να όμως που κάποια στιγμή όλα αλλάζουν και για άλλη μια φορά τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο.

Αυτό το Πάσχα λοιπόν, όσο και να μην θέλουμε θα είναι αλλιώτικο και θα το κρατήσουμε έτσι αλλιώτικο εφόσον χρειάζεται για το καλό όλων μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνει στην ιστορία. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας καταβάλλει ψυχολογικά, αλλά να το δούμε από άλλη οπτική. Δύσκολο μεν αλλά όχι αδύνατο.
Κάθε χρόνο όπως λέει και η έκφραση ‘’Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό’’, εγώ προσωπικά την τιμούσα δεόντως. Περίμενα πώς και πώς να φτάσει το Σάββατο του Λαζάρου να φύγουμε για το χωριό. Να μαζευτούμε όλοι οικογενειακώς, παππούδες- γιαγιάδες, συγγενείς και φίλοι για να το γλεντήσουμε. Όλη μέρα ετοιμασίες, ευωδιαστές μυρωδιές σε όλο το σπίτι από τα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια, τα χέρια μου κατακόκκινα από το βάψιμο των αυγών, έχοντας αγωνία για να γίνουν καλά και να τα στολίσω με αυτοκολλήτακια για να τα πάω στην γιαγιά. Αναμέναμε την Ανάσταση, να πάμε στην εκκλησία φορώντας τα καλά μας, κρατώντας την αγαπημένη μας λαμπάδα και να ευχηθούμε όλοι σε όλους. Μια κάποια νοσταλγία όσο να πούμε.

Όμως, όλα αυτά μπορούμε και φέτος να τα κάνουμε, τηρώντας πιστά τις παραδόσεις και τα έθιμα, με την μόνη διαφορά ότι δεν θα τα μοιραστούμε με όλους όσους αγαπάμε και γιορτάζουμε αυτές τις μέρες. Ας το κάνουμε όμως τώρα, για να είμαστε υγιείς και του χρόνου με το καλό να μην λείπει κανείς από το οικογενειακό τραπέζι.

Για να είμαστε και πρωτοπόροι, ας πρωτοτυπήσουμε λίγο για φέτος. Πάσχα στο χωριό έχουμε κάνει, Πάσχα με φίλους έχουμε κάνει, ε, ας κάνουμε και Πάσχα στην πόλη βέβαια σε ποιο στενό οικογενειακό κύκλο για αλλαγή, για καλύτερη αλλαγή. (να έχουμε να λέμε κιόλας.)

Αναπόφευκτα θα είναι διαφορετικό το Πάσχα και το γενικό κλίμα αλλά θα είναι εξίσου όμορφο. Θα στολίσουμε το οικογενειακό μας τραπέζι, θα βάλουμε την μουσική μας, θα τσουγγρίσουμε τα αυγά μας, και θα κάνουμε βιντεοκλήση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα για να πούμε στην υγειά μας και να νιώθουμε ότι είναι είμαστε όλοι κοντά. Έτσι, θα περάσει κι αυτό. Θα αλλάξουμε για λίγο τις συνήθειες αλλά στο τέλος όλα θα είναι όπως πριν. Ένα Πάσχα δρόμος μας έμεινε και μετά καλοκαίρι.

Καλό και Ευλογημένο Πάσχα! Καραντινάτο και σίγουρα αξέχαστο.
#pasxastospiti

Από τη Βάσω Μπατάλη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved