Διαβάζεις; 5 τροφές για να τονώσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου

Δες τι πρέπει να τρως τις μέρες του διαβάσματος για να έχεις καλύτερη απόδοση.

Τις μέρες αυτές που βρίσκεσαι κλεισμένη στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να έχεις πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα. Άλλωστε πολύ σύντομα έρχεται εξεταστική, πανελλήνιες ή απολυτήριες εξετάσεις και πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη. Προσπάθησε να φτιάξεις ένα πρόγραμμα μελέτης και να το ακολουθείς πιστά ώστε τις υπόλοιπες ώρες να ξεκουράζεσαι, να κάνεις βιντεοκλήσεις με φίλους ή να λιώνεις στον καναπέ βλέποντας τις αγαπημένες σου σειρές.

Eίναι πολύ σημαντικό να διατηρήσεις τον εγκέφαλό σου σε άριστη κατάσταση όλο αυτό το διάστημα της συστηματικής μελέτης για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη απόδοση και να μην πάθεις το λεγόμενο blackout. Τα τρόφιμα που καταναλώνεις παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου σου και μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου. Ξέρω καλά πως η καραντίνα ισούται με ασταμάτητο τσιμπολόγημα αλλά προσπάθησε να βάλεις στη διατροφή σου κάποια τρόφιμα που συμβάλουν στην τόνωση του μυαλού και του πνεύματος.

Εμείς βρήκαμε για σένα τις 5 καλύτερες τροφές για την περίοδο της μελέτης.

1) Καφές

O αγαπημένος σου καφές είναι γεμάτος από αντιοξειδωτικά και η καφεΐνη κρατά τον εγκέφαλό σου σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να διαβάζεις καλύτερα.

2) Ξηροί καρποί

Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά που συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

3) Αυγά

Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών ουσιών που συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β6 και Β12. Βελτιώνουν τη μνήμη και είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη.

4) Μαύρη σοκολάτα

H μαύρη σοκολάτα αποδεδειγμένα ενισχύει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και φυσικά τη διάθεση. Έρευνα σε μαθητές έδειξε πως εκείνοι που κατανάλωναν καθημερινά μικρή ποσότητα σοκολάτας ήταν πιο παραγωγικοί.

5) Blueberries

Τα blueberries είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που δρουν κατά του οξειδωτικού στρες. Επίσης βοηθούν στην επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μνήμης. Μια ωραία ιδέα είναι να τα βάλεις στο πρωινό σου μπωλ δημητριακών ή σε smoothies.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved