Είσαι ντροπαλή; Να τι μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις φίλους

Μην αγχώνεσαι, όλα μπορούν να αλλάξουν

Εάν είσαι αυτό το κορίτσι που στο σχολείο «φοβάται» τις ομαδικές εργασίες ή όταν συναντάει γνωστό στο δρόμο κρύβεται, τότε είσαι μάλλον κάπως ντροπαλή. Και το να είσαι ντροπαλή δεν είναι ένα κακό πράγμα, απλά μερικές φορές μπορεί να σε σταματήσει από το να βγεις έξω και να κάνεις καινούργιους φίλους, επειδή φοβάσαι να μιλήσεις. Εμείς θέλουμε να σου δώσουμε κάποια μικρά και εύκολα tips, τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις για να ανακαλύψεις και να βγάλεις στην επιφάνεια τον κρυμμένο σου εαυτό.

Κάνε ότι σου αρέσει

Βρες μια δραστηριότητα που πραγματικά σε διασκεδάζει, όπως ο χορός ή και το μαγείρεμα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά προσπάθησε να ενσωματωθείς σε ένα γκρουπ ανθρώπων στο σχολείο σου, οι οποίοι αρέσκονται να κάνουν πράγματα που σου αρέσουν κι εσένα. Έτσι θα σου είναι πιο εύκολο να αρχίσεις να μιλάς με συμμαθητές σου μέσα στην τάξη, αλλά και να κάνετε πράγματα μαζί έξω από αυτή.

Κάνε παρέα με ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς

Το γέλιο είναι πολύ σημαντικό στη ζωή μας, οπότε αν κάποιος σε κάνει να γελάς πολύ, τότε θα είναι πιο εύκολο να τον πλησιάσεις και να κάνεις παρέα μαζί του σε καθημερινή βάση. Βρες ανθρώπους και φίλους με τους οποίους θέλεις να είσαι μαζί, επειδή θέλουν κι αυτοί εσένα, και όχι για το πόσο δημοφιλής είναι στους κύκλους του σχολείου. Εάν και οι δυο σας έχετε την ίδια αίσθηση του χιούμορ, τότε αυτή η φιλία ήταν γραφτό να συμβεί.

Χρησιμοποίησε τους άλλους σου φίλους για να κάνεις καινούργιους φίλους

Μπορεί να μην έχεις πολλούς φίλους, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, η ποιότητα μετράει και όχι η ποσότητα. «Χρησιμοποιώντας» τους ήδη υπάρχοντες φίλους σου, προσπάθησε να συστήσεις τον εαυτό σου στους δικούς τους φίλους, προκειμένου να δημιουργήσεις μια πιο δυνατή φιλία. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να χτίσεις τον κοινωνικό σου κύκλο, οπότε μη φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις τις διασυνδέσεις σου.

Χαμογέλα

Οι άνθρωποι έλκονται από ανθρώπους που χαμογελούν, γι’ αυτό μη φοβηθείς να δείξεις το χαμόγελό σου. Εάν δείχνεις φιλικός, τότε οι άνθρωποι θα σε πλησιάσουν πιο εύκολα. Μπορεί να είναι κάπως άβολο στην αρχή, όμως θα είσαι στον σωστό δρόμο για να βρεις την τέλεια κολλητή.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved