«Παρασκευή και 13»: Γιατί αυτή η μέρα θεωρείται μια από τις πιο γρουσούζικες του χρόνου

Πρόκειται για μια σειρά από ατυχή γεγονότα, ή όντως πρέπει να προσέχουμε;

«Παρασκευή και 13». H μέρα που η γρουσουζιά φτάνει όντως στο «πικ» της. Ή μήπως είμαστε όλοι λίγο προκατειλημμένοι;
Η αλήθεια είναι ότι λίγο-πολύ λατρεύουμε αυτές τις προκαταλήψεις και τις θεωρίες καταστροφολογίας. Άλλωστε τι θα ήταν τα μπλε «ματάκια» χωρίς γρουσούζικες ημέρες; Μας λες;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι αυτή η θεωρία περί γρουσουζιάς και γκαντεμιάς - την ημέρα Παρασκευή και 13- φτάνει στα ύψη. Πρέπει να παραδεχτείς ότι και εσύ είσαι προκατειλημμένη σε κακώς κείμενα που ενδεχομένως να σε «βρουν» εκείνη την ημέρα.

Είναι η μέρα που ευνοεί. Αν κάτσεις και το σκεφτείς λίγο παραπάνω θα συνειδητοποιήσεις ότι εκείνη η ημέρα είναι συνυφασμένη -τουλάχιστον στο μυαλό σου- με κακοκαιρία, κεραυνούς, μουντή διάθεση και με έναν γενικότερο αρνητισμό στην ατμόσφαιρα.
Υ.Γ: Ας ελπίσουμε να μην βρέχει αυτή τη μέρα ή να μη δεις κάπου κάποια μαύρη γάτα, γιατί όντως θα πεισθούμε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μήπως φταίνε λίγο και οι ταινίες; Εκείνα τα θρίλερ, τα αγαπημένα σου, που σε έχουν πείσει για τη must ημέρα γρουσουζιάς! Όπως και να έχει πάντως, οι θεωρίες για το πώς ξεκίνησε αυτή η προκατάληψη στη μέρα και τον αριθμό είναι πολλές και βαθιά ριζωμένες σε κάποιο παρελθοντικό… «μύθο». Ή και όχι!



Πολλοί πιστεύουν ότι το νούμερο 13 είναι ένας αριθμός από μόνος του κακότυχος.

Ο Ιούδας -όπου πρόδωσε τον Ιησού- ήταν το 13ο άτομο του Μυστικού Δείπνου.
Ακόμη και σήμερα πολλοί θεωρούν γρουσουζιά να έχουν σε ένα τραπέζι 13 άτομα και όσο περίεργο και αν σου φαίνεται υπάρχουν κάποιοι -τόσο προκατειλημμένοι- σε κάποια γωνιά της γης που αν έχουν 13 καλεσμένους για να «σπάσουν την γρουσουζιά» βάζουν σε μια καρέκλα στο τραπέζι έναν… λούτρινο αρκούδο!

Στη Σκανδιναβία ας πούμε πιστεύουν πως το 13 είναι κακότυχο, επειδή ο 13ος μυθολογικός ημίθεος τους ήταν κακός και έφερε μεγάλη ατυχία στον κόσμο.

Μεταξύ ημερομηνίας και ημέρας δεν υπήρχε κάποια συσχέτιση και εικάζεται ότι αυτό το πάντρεμα πρωτοεμφανίστηκε κάπου περί τον 19ο αιώνα.

Η άτυχη Παρασκευή μετρά χιλιάδες χρόνια πίσω, αφού πολλά άσχημα γεγονότα συνέβησαν ημέρα Παρασκευή. Παρασκευή σταυρώθηκε ο Ιησούς.

Ημέρα Παρασκευή ήταν επίσης όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ το μήλο.

Στη Βρετανία επίσης, η Παρασκευή ήταν κάποτε γνωστή ως Hangman's Day (Ημέρα του Δήμιου), διότι όσοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο εκτελούνταν Παρασκευή.

Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι η Παρασκευή βρήκε το «ταίρι της» στον αριθμό 13; Πιστεύεις ότι είναι κάποια ατυχή περιστατικά αυτές οι ιστορίες ή απλά είσαι λίγο παραπάνω «φοβητσιάρα»;

Καλού κακού, βάλε το ματάκι σου, φόρα τα γούρια σου και όλα θα πάνε super!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved