5 super tips για σωστό και οργανωμένο διάβασμα

5  μυστικά για να τα προλάβεις όλα!

Πόσες είναι οι φορές που τριγυρνάς στο δωμάτιο σου μέχρι να πείσεις τον εαυτό σου ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να διαβάσεις; Θα σου πω εγώ! Αμέτρητες... (ας μην γελιόμαστε)

Ακόμα και το σπίτι ολόκληρο είσαι ικανή να φτιάξεις (να κάνεις και την μαμά περήφανη που την βοηθάς στις δουλειές του σπιτιού) από το να πιάσεις ένα βιβλίο στα χέρια σου. Ξέρω ότι το διάβασμα δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση, αλλά φαίνεται ένας Γολγοθάς ,θα έλεγα, σε σχέση με όλα τα άλλα. Μην ξεχνάς όμως μικρή μου πως είσαι μια Queen! Και ποτέ καμία Queen δεν διοίκησε βασίλειο χωρίς γνώσεις.

Ας οργανωθούμε λοιπόν!

  1. Οργάνωσε των χρόνο σου σωστά!
    Η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι το παν για να σε αποδεσμεύσει γρήγορα και εύκολα από τις υποχρεώσεις σου. Κράτα ένα σημειωματάριο όπου θα σε βοηθήσει να έχεις πρόγραμμα και να ξέρεις τι έχεις να διαβάσεις για την επόμενη μέρα. Αν οργανωθείς σωστά θα δεις ότι θα έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο αργότερα για να βοηθήσεις και λίγο την μαμά!
  2. Βρες τον σωστό χώρο.
    Το δωμάτιο σου δεν είναι απαραίτητα το σωστό σημείο για να διαβάσεις. Είναι μεν ο προσωπικός σου χώρος αλλά εύκολα μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή σου. Βρες λοιπόν ένα σημείο του σπιτιού που να σε βοηθάει να συγκεντρώνεσαι εύκολα και χωρίς αντιπερισπασμούς.
  3. Κάνε μικρά διαλειμματάκια
    Η μεγάλη συσσώρευση πληροφοριών κάνει το μυαλό σου σίγουρα να κουράζεται και να δυσκολεύεται να απομνημονεύσει άλλες πληροφορίες. Μην πανικοβάλλεσαι! Κάνε μικρά διαλλειματάκια. Ανά μια ώρα ανάγνωσης, κάνε περίπου 10 με 15’ λεπτά διάλλειμα (όπως στο σχολείο) για να ξεθολώσει λίγο το μυαλό σου. Φάε ένα καλό σνακ και συνέχισε με το επόμενο μάθημα σου.

Προσοχή! Όχι παραπάνω από 10-15’ λεπτά γιατί αυτό μπορεί εύκολα να σε βγάλει εκτός προγράμματος.

  1. Απομακρύνσου από την τεχνολογία
    Το ξέρω πως η τεχνολογία έχει γίνει πολύ καλός μας φίλος τα τελευταία χρόνια αλλά καλό θα είναι την αφήσεις και λίγο στην άκρη . Κλείσε λοιπόν τον υπολογιστή και την τηλεόραση σου και άσε στην άκρη για λίγο το κινητό σου. Δεν θα έρθει δα και η συντέλεια του κόσμου όσο εσύ διαβάζεις!
  2. Διάβασε με παρέα!
    Ναι και όμως! Το να διαβάζεις με παρέα μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Προσοχή! Δεν λέμε να είναι ο κολλητός ή η κολλητή σου γιατί αυτό μόνο διάβασμα δεν θα είναι. Φρόντισε το άτομο που θα επιλέξεις να είναι ένα άτομο που διαβάζετε τα ίδια μαθήματα, «το έχει» με την οργάνωση και κρατά πολύ καλές σημειώσεις!

Καλή Επιτυχία!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved