Πεντανόστιμες μπάρες με ξηρούς καρπούς

H teen queen Βάσω Βιτάλη ετοιμάζει το δικό της αγαπημένο σνακ 

Έχεις βαρεθεί να τρως τα ίδια και τα ίδια; Μήπως να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό μα και υγιεινό;

Θες να μάθεις ποιο είναι και να το δοκιμάσεις; Φαντάζομαι διαβάζοντάς το και μόνο έχεις μπει ήδη στον πειρασμό να δεις τι είναι. Δεν θα σε κρατήσω λοιπόν σε αγωνία.

Αφού θα έχεις χορτάσει από όλα αυτά λοιπόν που θα έχεις τιμήσει, μετά θα θες για να ολοκληρωθεί το γεύμα σου και κάτι γλυκό ρε παιδί μου.

Όχι δεν θα σου δώσω την συνταγή κανενός cheesecake, ούτε banoffe, όχι ούτε σουφλέ σοκολάτας. Θα σου προτείνω να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου φτιάχνοντας πεντανόστιμες μπάρες με ξηρούς καρπούς που θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη από το να τρέχεις σε κάποιο ζαχαροπλαστείο να πάρεις ή να φτιάξεις ότι από τα γλυκά που προανέφερα.

Ετοιμάσου! Είναι γρήγορες, καθόλου χρονοβόρες, υγιεινές θα τονίσω ξανά αλλά και το πιο σημαντικό πολύ οικονομικές! Δες παρακάτω τα υλικά με την εκτέλεση τους και ξεκίνα!
Θα χρειαστείς λοιπόν:

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
75 γρ. χυμό πορτοκάλι
150 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ. βρώμη
80 γρ. φουντούκια
80 γρ. καρύδια
100 γρ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης
80 γρ. καρύδα τριμμένη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
60 γρ μπλούμπερις
σταφίδες (προαιρετικά)
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, εκχύλισμα βανίλιας και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 ½ -3 λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τη βρόμη μέχρι να γίνει σκόνη και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μπολ με τη βρόμη. Προσθέτουμε καρύδα τριμμένη, κανέλα σε σκόνη, κράνμπερις αποξηραμένα, κακάο σε σκόνη, αλάτι και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα από τον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας.

Σε μία φόρμα 10x30εκ. στρώνουμε μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα. Το καλύπτουμε με τη μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες για να κρυώσει και να σφίξει.
Όταν το μείγμα για τις σοκολατένιες μπάρες είναι έτοιμο αφαιρούμε από το ψυγείο. Μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε ομοιόμορφες φέτες.

Αυτό ήταν! Τελείωσες κιόλας. Άντε, καλή επιτυχία!!!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved