Ποιους κανόνες υγιεινής πρέπει να ακολουθείς στο γυμναστήριο;

Λέμε τέλος στους μύκητες στο γυμναστήριο

Όλοι θέλουμε να προσέχουμε και να βελτιώνουμε το σώμα μας κι αυτό μας ωθεί στο γυμναστήριο και στην άθληση αλλά και την ισορροπημένη διατροφή.

Σκέψου όμως λίγο και την υγιεινή σου; Σκέψου πόσοι άνθρωποι τρέχουν, γυμνάζονται, ιδρώνουν μαζί με εσένα, στα ίδια ακριβώς μηχανήματα;

Ποιους κανόνες πρέπει να ακολουθείς στο γυμναστήριο; Ζητήσαμε από την Αργυρή Καπελλάρη, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, να μας αποκαλύψει τα δικά της μυστικά για σωστή υγιεινή στο γυμναστήριο ή στα αποδυτήρια.

1.Έχουμε την δίκη μας πετσέτα,ιδίως αν ιδρώνουμε πολύ. Όχι μόνο συγκρατεί τον ιδρώτα αλλά αποφεύγεις να ακουμπήσεις το σώμα σου εκεί όπου καθόταν κάποιος (ιδρωμένος) άλλος.

2.Έχουμε αντιβακτηριδιακά μανταλάκια ή gel και σκουπίζουμε τα χέρια μας μετά απο κάθε χρήση σε μηχάνημα.Αν σκεφτείς πόσα χέρια τα έχουν ακουμπήσει τα μηχανήματα, είναι εύκολο να καταλάβεις πως μια πληγή ή γρατζουνιά στα χέρια ή στο σώμα, θα γίνει πηγή μικροβίων.

3.Μην περπατάς ξυπόλητη μέσα στα αποδυτήρια ή στο ντους. Το περιβάλλον με τα λιμνάζοντα νερά βοηθά του μύκητες και ιούς να μπουν απρόσκλητοι και στο δικό μας οργανισμό.

4. Αν έχουμε κάποια μυρμηγκιά στο χέρι και κάνουμε θεραπεία με τον δερματολόγο μας, καλό είναι να φοράμε ειδικά γάντια όταν κάνουμε βάρη για να μην ακουμπάμε τα όργανα με γυμνά χέρια.

5.Στα μαθήματα γιόγκα το καλύτερο είναι να έχουμε το δικό μας στρωματάκι. Αν αυτά τα στρώματα είχαν φωνή, θα είχαν πολλά να πουν για εκείνους που ξαπλώνουν πάνω τους. Εναλλακτικά μπορούμε να σκουπίζουμε το στρώμα με αντισηπτικά μαντήλια και να στρώνουμε την δική μας μεγάλη πετσέτα προτού ξαπλώσουμε.

Ευχαριστούμε την Αργυρή Καπελλάρη, Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο
Β. Σοφίας 77, Αθήνα Τ: 210-7246452, Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά Τ: 210-6232422

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved