Πώς θα διατηρήσεις τα αγαπημένα σου κεριά περισσότερο από το προβλεπόμενο

Τα αρωματικά κεριά είναι το No1 trend σε κάθε σπίτι που «σέβεται» τον εαυτό του αλλά τι γίνεται όταν καίγονται τόσο γρήγορα που δεν προφταίνεις να τα χαρείς; Υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να παρατείνεις τη «ζωή» τους.

Τα τελευταία χρόνια τα κεριά είναι must σε κάθε σπίτι, όχι μόνο ως διακοσμητικό και ως μέσο χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη μέρα αλλά και σαν «σύμμαχός» σου για να κάνεις την εργασία που έχεις για το σχολείο ή για να «βγάλεις» την ύλη της εξεταστικής. Οι επιλογές πια είναι πολλές, με τις μυρωδιές στα κεριά να έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και πλέον να μπορεί να μυρίζει το σπίτι σου όπως το μελομακάρονο ή το χώμα στο δάσος ύστερα από μια βροχή.

Παρ' όλα αυτά, δεν καίγονται όλα τα κεριά με τον ίδιο τρόπο κι έτσι ίσως το αγαπημένο σου κερί να καίγεται πιο γρήγορα απ' όσο θα 'θελες, με αποτέλεσμα να «ξεμένεις» και να χρειάζεται να πάρεις καινούργιο.

Υπάρχουν όμωα κάποια tips με τα οποία τα κεριά σου θα μπορέσουν να διατηρηθούν για λίγο παραπάνω.

To πιο σίγουρο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να καίγονται τα κεριά σου πιο αργά αλλά και πιο ομοιόμορφα είναι να επενδύσεις σε μια λάμπα θέρμανσης κεριών. Ναι, ίσως να μην το γνώριζες αλλά υπάρχει αυτό το μαγικό προϊόν, αυτή η λάμπα, η οποία εκπέμπει θερμότητα για να λιώσει απαλά το κερί από την κορυφή προς τα κάτω. Επειδή αυτό η λάμπα αυτή εκπέμπει πολύ λιγότερη θερμότητα από μια ανοιχτή φλόγα, το κερί εξατμίζεται πιο αργά, κάνοντας τα κεριά να διαρκούν πολύ περισσότερο. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την αιθάλη και τον καπνό που προκύπτουν από το φύσημα ενός φλεγόμενου φυτιλιού.

Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις για να διατηρηθούν περισσότερο διάστημα τα αγαπημένα σου κεριά είναι να προσπαθήσεις κατά το πρώτο κάψιμο να καούν ομοιόμορφα. Όταν ανάβεις για πρώτη φορά ένα κερί, φρόντισε να το κάψεις αρκετά ώστε να λιώσει εντελώς η επιφάνειά του. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο ανάλογα με τον τύπο του κεριού που έχεις, αλλά αν ξεκινήσει να δημιουργείται στο κερί σου αυτή η «γούβα» στη μέση με κερί ακόμα άλυτο γύρω από τις πλευρές, μετά θα είναι πιο δύσκολο να το κάνεις να καεί ομοιόμορφα. Κι επειδή δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλο το κερί, αυτό σημαίνει ότι το κερί σου καίγεται και πιο γρήγορα και χάνεις και το ωραίο του άρωμα.

Screenshot-2023-09-28-133843.png

PUBLIC

Screenshot-2023-09-28-133958.png

ΠΛΑΙΣΙΟ

Παράλληλα, έχε στο νου σου κατά το πρώτο κάψιμο να κόψεις λίγο - αν χρειάζεται βέβαια - το φυτίλι του κεριού. Έτσι, θα γλιτώσεις τυχόν μεγάλη φλόγα όταν το ανάψεις αλλά και το να δημιουργηθεί αυτή η μικρή «γούβα» στο κέντρο του, όπως αναφέραμε πιο πάνω. Βέβαια, κι αν τύχει να δημιουργηθεί υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις τοποθετώντας στο επόμενο άναμμά του λίγο αλουμινόχαρτο γύρω στις άκρες του. Έτσι, θα μπορέσει να γίνει και πάλι ομοιόμορφο και θα παραταθεί κι η διάρκεια ζωής τους.

https://www.instagram.com/p/B_id7qPg7fD/

Ένα extra tip για όταν τελικά τελειώσει το κερί σου είναι να επαναχρησιμοποιήσεις το βαζάκι του είτε σαν μικρό γλαστράκι ή βάζο είτε σαν αποθηκευτικό χώρο για τα πινέλα σου ή για διάφορα μικροαντικείμενα. Μπορείς να βγάλεις τα υπολείμματα από το κερί που έχει μείνει στον πάτο είτε με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων είτε

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved