Going out the pizza way: 6 spots για να απολαύσεις τις πιο νόστιμες Ιταλικές πίτσες

Πάρε χαρτί και μολύβι για να σημειώσεις τα μαγαζιά που σερβίρουν την πιο yummy πίτσα στην πρωτεύουσα.

Αν υπάρχει ένα και μόνο φαγητό, το οποίο θα μπορούσα να τρώω καθημερινά (χωρίς να το βαρεθώ), αυτό δεν είναι άλλο από την πίτσα. Η ιστορία της είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μας μεταφέρει στην Ιταλία του 10ου αιώνα.

Η ιστορία της πίτσας

Η πίτσα είναι πιάτο ιταλικής προέλευσης, το οποίο αποτελείται από μια συνήθως στρογγυλή, επίπεδη βάση ζύμης με τομάτες, τυρί και διάφορα άλλα υλικά. Ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία, παραδοσιακά σε ξυλόφουρνο και είναι σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα παγκοσμίως.

Ο όρος pizza καταγράφηκε για πρώτη φορά τον 10ο αιώνα σε ένα λατινικό χειρόγραφο από τη νότια ιταλική πόλη Γκαέτα στο Λάτιο, στα σύνορα με την Καμπανία. Η σύγχρονη πίτσα εφευρέθηκε στη Νάπολη και οι παραλλαγές της έγιναν δημοφιλείς σε πολλές χώρες. Σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στον κόσμο και ένα κοινό είδος fast food στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία.

Η Αθήνα έχει ειλικρινά αμέτρητα εστιατόρια με Ιταλική κουζίνα και pizza spots που αξίζει να επισκεφθείς. Πίστεψέ με δεν έχει καμία απολύτως σημασία η περιοχή που μένεις, αφού υπάρχουν παντού μαγαζιά που θα σου χαρίσουν την απόλυτη γευστική εμπειρία.

6 spots στην Αθήνα για να φας την πιο νόστιμη πίτσα

1) School pizza bar (Πλ. Αγίας Ειρήνης 8)

Το school pizza bar είναι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, λίγο πριν το Μοναστηράκι. Φημίζεται για την πίτσα (αξίζει να δοκιμάσεις την πίτσα μαργαρίτα) και τις σαλάτες του.

https://www.instagram.com/p/Cl8mEXXI4ew

2) Flower (Δορυλαίου 2)

Μια επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής με τις κολλητές μου στάθηκε η αφορμή για να ανακαλύψω το «κρυμμένο λουλούδι» της πόλης και να γευτώ την αυθεντική Ιταλική πίτσα. Το Flower στην πλατεία Μαβίλη διαθέτει μεγάλη ποικιλία στις πίτσες ωστόσο εγώ σου προτείνω να δοκιμάσεις την πιο ιδιαίτερη, με μπέικον και maple syrup.

https://www.instagram.com/p/ClTtUW1o7uC

3) Ovio (Aπόλλωνος 4)

To Ovio είναι ένα από τα must-visit εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας. Η ποιότητα και η γεύση των πιάτων αξίζουν με το παραπάνω την επίσκεψή σου και οι προσιτές τιμές δεν θα σε βγάλουν εκτός budget.

https://www.instagram.com/p/Clb8JSKrQkf

Going out στα ΒΟΥ-ΠΟΥ: Τα 5 πιο ινσταγκραμικά brunch spots για το Σαββατοκύριακο

4) The Eatalians – Mario & Luigi (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη)

Είναι πολύ πιθανό να το έχεις δει στα Instagram-stories των φίλων σου αφού έχει γίνει ένα από τα πιο viral καταστήματα για πίτσα στην πρωτεύουσα. Το Τhe Eatalians στην Ηλιούπολη έχει κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων και όχι άδικα αφού η πίτσα του απογειώνει τον ουρανίσκο μας σε χρόνο Dt. Αν το επισκεφθείς αξίζει να δοκιμάσεις την πίτσα με την τρούφα (Victoria) ή την πίτσα με μορταδέλα και φιστίκι (Lolita).

https://www.instagram.com/p/ClqilI7I6-w

5) Nolio (Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια)

https://www.instagram.com/p/Clv9AspoVuk

6) Lolos Atene (Eθνικής Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι)

Σαν γνήσια Χαλανδριώτισσα δεν γινόταν να μην επισκεφθώ το φημισμένο Lolos. Η πίτσα μαργαρίτα είναι καλύτερη και από αυτή που δοκίμασα στην Ιταλία και οι πέννες arrabiata ό,τι πιο απολαυστικό για τους λάτρεις των καυτερών πιάτων.

https://www.instagram.com/p/CjhyvfqK2vF

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved