Hawk: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον ράπερ

Δεν έχει δει τη μουσική σαν επάγγελμα, απλά κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν και του αρέσει πολύ!

Ο Hawk είναι Έλληνας μουσικός και ράπερ γεννημένος στις 28 Ιανουαρίου του 1993. Η καταγωγή του είναι από την Κατερίνη της Βορείου Ελλάδος, απ’ όπου ξεκίνησε και την καριέρα του στον χώρο της μουσικής. Ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το 2014 το πρώτο του mixtape σε συνεργασία με τον τότε παραγωγό και συνεργάτη του, Jester.

Μπορεί να μην είναι από τη Θεσσαλονίκη αλλά μας έχει κάνει να καταλάβουμε μέσα από τα τραγούδια του ότι είναι η πόλη που αγαπά πολύ και την έχει επιλέξει για να ζήσει μιας και πλέον κατοικεί εκεί μόνιμα. Στη Θεσσαλονίκη πήγε στα 23 του για να σπουδάσει μουσική τεχνολογία.

Αλέξανδρος Δαβιλάς: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον ηθοποιό της σειράς του ALPHA, «Σασμός»

Η δημιουργία των Above The Hood

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Hawk ξεκίνησε να επεξεργάζεται στο μυαλό του την ιδέα για τη δημιουργία μιας μουσικής μπάντας. Έτσι, δημιουργήθηκε η γνωστή ομάδα των Above The Hood (που ξεκίνησε από την Κατερίνη όπως είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του). Αμέσως, έγινε γνωστή το καλοκαίρι του 2016 με την κυκλοφορία του «Εδώ είναι Ελλάδα» στο οποίο συμμετέχουν ο Pepe Frantik και ο Sapranov.

Ταυτόχρονα, στον ελεύθερο χρόνο του συνέχισε να δουλεύει και να μιξάρει το «Ένα Βράδυ στη Σαλόνικα» και το υπόλοιπο mixtape. Η ομάδα, όπως ο Hawk έχει αναφέρει, «μεγάλωσε σχεδόν καρμικά αφού το ένα έφερε το άλλο».



Τα άλμπουμ

Ο Hawk στη συνέχεια ξεκίνησε να κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα μαζί με τους Above The Hood και κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το Pandora (Μάρτιος 2017) σε συνεργασία με τον Smuggler (μέλος της μπάντας) και το Orama (Σεπτέμβριος 2018) μαζί με ολόκληρο το γκρουπ.

Τεράστια επιτυχία έκανε στο single του Deja Vu μαζί με τον Sapranov, στη συνέχεια το Netflix με τον Toquel από τον δίσκο του τελευταίου, 777, ενώ αποκορύφωμα ήταν η συνεργασία του με τον Mente Fuerte στο πρώτο ελληνικό διαμαντένιο single με τίτλο Caliente.

https://www.instagram.com/p/Bt1PF0QHWCm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Light και Hawk κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Supernova ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020, κυκλοφορία που κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση παγκοσμίως του Spotify Top Debut Albums.

Παρόμοια φάση έγινε και με το single Voodoo από το ίδιο άλμπουμ, που έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα streams σε ημέρα κυκλοφορίας για ελληνικό ψηφιακό single ξεπερνώντας τα 600.000.

Τι σημαίνει «Hawk»

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι τι σημαίνει το καλλιτεχνικό όνομα «Hawk». Ο Νίκος (όπως είναι και ο πραγματικό του όνομα) ανέφερε σε συνέντευξή του οτι Hawk σημαίνει γεράκι και είχε ως ερέθισμα το βαλσαμωμένο γεράκι που έβλεπε στον τοίχο του παππού του – από την πλευρά του πατέρα του- και σε συνδυασμό με τη δύναμη, την ελευθερία και την ανωτερότητα που βγάζει αυτό το ζώο, του άρεσε σαν ιδέα, ειδικά όταν ξεκινούσε τα γκράφιτι.



Τέλος, ο Νίκος έχει μια κόρη την οποία την απέκτησε όταν ήταν 19 χρόνων. Έχει αναφέρει πολλές φορές τον έρωτα που έχει γι’ αυτήν και το πόσο πολύ την αγαπάει.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved