Δε θα παραβείς ποτέ ξανά την pinky promise σου μόλις μάθεις την προέλευσή της

Η προέλευση και η πραγματική σημασία της pinky promise.

Οι περισσότερες από εμάς είτε έχουμε κάνει pinky promises με τις φίλες μας είτε έχουμε ακούσει για αυτή την πειριβόητη (και «σκοτεινή») υπόσχεση. Για όσες ωστόσο δε γνωρίζουν, η pinky promise είναι μια πράξη κατά την οποία χρησιμοποιείς «σφραγίδα», «υπογραφή» και «αντιγραφή» και είναι... απαράβατη!

Αυτή η υπόσχεση λέγεται ότι προήλθε από την Ιαπωνία και σε ορισμένες περιοχές, οι άνθρωποι φιλούν επίσης την παλάμη τους για να επισφραγίσουν τον όρκο.

Στην Ιαπωνία είναι γνωστή ως «yubikiri», που σημαίνει «κόψιμο των δακτύλων» και οι ντόποιοι πίστευαν ότι αν παραβιάσεις κάτι τόσο ερό όπως η pinky promise, ως τιμωρία θα πρέπει να κόψεις το δάχτυλό σου.

https://www.instagram.com/p/Ca2Le2dtibq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η ιαπωνική ελίτ ομάδα είναι γνωστή για τις πρακτικές πίστης της. Φαίνεται ακόμη και σε μερικά ιαπωνικά κινούμενα σχέδια. Ανατριχιαστικό δεν είναι;

Κι όμως γίνεται - Πώς θα κρύψεις τη λίστα των ατόμων που ακολουθείς στο TikTok

Η σημασία της pinky promise σήμερα

Στη σύγχρονη εποχή, το pinky promise έχει γίνει απλώς ένας άτυπος τρόπος μεταξύ κολλητών για να τηρήσουν μια υπόσχεση. Και ευτυχώς, πλέον αυτή η υπόσχεση δεν απαιτεί τη θυσία του μικρότερου δακτύλου μας!



Cover photo: @svepodkonac

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς να προστατεύεις τον εαυτό σου όταν βγαίνεις με τις φίλες σου

Τα 10 καλύτερα memes για να «ρίξεις φωτιά» στις ομαδικές συζητήσεις με τις φίλες σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved