Κανένα άγχος - Μπορείς να είσαι cool κι ας έχεις διαγώνισμα

Μερικά tips και ένα βίντεο που θα σου αλλάξουν την ζωή!

Ξέρεις τι είναι το boggart; Όλοι οι θαυμαστές του Harry Potter θα σπεύσουν να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση. Ναι, ένα boggart είναι ο χειρότερος φόβος σου. Το boggart σου μπορεί να είναι μια αράχνη, όπως του Ron, ή μια κόμπρα όπως της Parvati, αλλά για πολλούς από εμάς, ο χειρότερος φόβος μας είναι ο ίδιος με αυτόν της Hermionie— Η αποτυχία σε μια δοκιμασία!

Οι εξετάσεις είναι τρομακτικές! Η σκέψη των εξετάσεων και των τεστ σε κάνει να ιδρώνεις και να τρέμεις. Δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο, σταματάς να βγαίνεις έξω, δεν μπορείς να κοιμηθείς και αγχώνεσαι όλη μέρα.

Είμαι εδώ για να σου πω – σταμάτα. Πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου λογικά.

1. Γιατί ακριβώς φοβόσαι τα διαγωνίσματα;
2. Πώς μπορείς να ξεπεράσεις αυτόν τον φόβο;

pancakes1.jpg

Φτιάξε pancakes με βρώμη και μπανάνα ιδανικά για πριν τις εξετάσεις

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις πώς να διαχειριστείς τον φόβο των διαγωνισμάτων και των απροειδοποίητων τεστ, μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις, το πρωί της εξέτασης ακόμα και λίγα λεπτά πριν φτάσει η λευκή κόλλα χαρτί στο θρανίο σου.

https://www.instagram.com/p/CbIZw1iMDcH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο λόγος που φοβάσαι

Όταν λέμε ότι φοβόμαστε μια εξέταση, αυτό που πραγματικά εννοούμε είναι ότι φοβόμαστε τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης. Και το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις τον φόβο σου είναι να σταματήσεις να σκέφτεσαι τα αποτελέσματα. Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι ο φόβος είναι ασήμαντος.

Λίγο πριν το διαγώνισμα

- Εστίασε στον χρόνο που έχεις - Τη στιγμή που μαθαίνεις τις ημερομηνίες των διαγωνισμάτων, πάρε ένα ημερολόγιο και σημείωσε τον αριθμό των ημερών που σου απομένουν. Σημείωσε ποιες μέρες κάνεις επανάληψη. Αυτό θα σε παρακινήσει να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο σου.
- Φτιάξε ένα πρόγραμμα – Κάνε μια λίστα με όλα τα μαθήματα και κατάταξέ τα σε ένα χρονοδιάγραμμα.

Δες το βίντεο που ακολουθεί για να μάθεις περισσότερα.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash

Διάβασε επίσης:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved