Δυσκολεύεσαι να κόψεις τον ανανά; Δες το video που θα σε σώσει

Ευκαιρία να μάθεις να το κάνεις σωστά.

Λατρεύεις τον ανανά; Είναι το αγαπημένο σου φρούτο χειμώνα, καλοκαίρι πια και υπάρχει πάντα στο ψυγείο σου; Σε καταλαβαίνω, καθώς είναι ένα από τα φρούτα που έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό σου.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, δεν ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κόψεις τον ανανά. Και εντάξει όταν βρίσκεται στο σπίτι η μαμά που τα ξέρει όλα (κυριολεκτικά). Τι γίνεται όταν είσαι μόνη σου και θέλεις πάρα πολύ να φας το αγαπημένο σου φρούτο;

Έτσι θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα- και υγιεινά- cupcakes με φρούτα (video)

Ο τρόπος για να κόψεις τον ανανά

Είναι καλοκαίρι, ζεσταίνεσαι πολύ, θέλεις να φας ένα φρούτο και το μάτι σου πέφτει στον- αν μη τι άλλο- δροσερό ανανά που έχεις στο ψυγείο σου. Είσαι όμως μόνη στο σπίτι και δεν ξέρεις πώς πρέπει να τον κόψεις.

Μην ανησυχείς, γιατί σου βρήκαμε το βίντεο που θα σε βοηθήσει να κόψεις τον ανανά like a pro. Και τι θα χρειαστείς; Ένα καλό κοφτερό μαχαίρι, τον ανανά (obviously) και έναν δίσκο κοπής.

Πάτησε το play στο βίντεο και δες τη συνέχεια.



Μόλις τελειώσεις, όμως, ρίξε και μία ματιά εδώ να δεις τα οφέλη που έχει ο ανανάς στον οργανισμό σου.

Ισχυρή αντικαρκινική δράση: Η βρωμελαΐνη έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση και προάγει την απόπτωση, σκοτώνει δηλαδή τα καρκινικά κύτταρα, διατηρώντας ανέπαφα τα υγιή.

Προλαμβάνει το άσθμα: Οι ανανάς είναι πλούσιος σε β-καροτένιο, ένα μικροθρεπτικό αντιγηραντικό συστατικό ανώτερης τάξης και παράλληλα ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο άσθματος.

via GIPHY

Η βιταμίνη C, που υπάρχει σε αφθονία στον ανανά, ενισχύει το ανοσοποιητικό εξαιτίας της έντονης αντιμικροβιακής της δράσης.

Βελτιώνει την πέψη: Ο ανανάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, νερό και ηλεκτρολύτες, στοιχεία που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, βελτιώνοντας την πέψη. Η συχνή κατανάλωσή του ανακουφίζει επίσης από την ελκώδη κολίτιδα και την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Η κατανάλωση ανανά βελτιώσει τη διάθεση, μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, περιορίζοντας το άγχος.

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved