Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου παγωτό γρανίτα

Αυτή τη συνταγή ίσως και να την περίμενες καιρό τώρα.

Ο καύσωνας με ένα πράγμα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ή μάλλον με δύο για να είμαστε σωστές και ειλικρινείς. Με κλιματιστικό και παγωτό. Δεν έχει καμία σημασία η γεύση, ούτε αν θα είναι χωνάκι ή σε κυπελάκι. Σημασία έχει να έχεις στη διάθεση σου ένα από τα δύο ή και τα δύο για να τη βγάλεις καθαρή στη διάρκεια του καύσωνα.

Βέβαια για να έχεις το παγωτό άμεσα στη διάθεση σου, θα πρέπει να το έχεις προμηθευτεί από πριν. Αν όμως δεν έχεις στο σπίτι σου μπορείς πάρα πολύ εύκολα και πάρα πολύ άμεσα να το φτιάξεις μόνη σου.

Η συνταγή για παγωτό γρανίτα που θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι

Οι γρανίτες το καλοκαίρι είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερα δροσιστικές. Είτε σαν ρόφημα, είτε σαν παγωτό θα σε δροσίσουν και θα καλύψουν κι εκείνη τη λιγούρα που είχες για γλυκό και δεν ήξερες τι να φας.

Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις τη δική σου γρανίτα σε όποια γεύση θέλεις και να την απολαύσεις μέσα στη μέρα σου.

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις παγωτό σοκολάτα μέσα σε μόνο πέντα λεπτά.

Τι θα χρειαστείς για τη γρανίτα σου;

Επιλέξαμε για σένα τη γρανίτα φράουλα που είναι και η πιο διαδεδομένη γενικά, αλλά μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε φρούτο. Επομένως θα χρειαστείς 500γρ. φράουλες και 85γρ. μέλι.

Η ώρα της δημιουργίας έφτασε

Κόψε τις φράουλες στη μέση και βάλε τις μέσα σε ένα μπολ και στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες. Μόλις είναι έτοιμες ρίξε τις στο μπλέντερ, πρόσθεσε το μέλι. Άφησε τις να ομογενοποιηθούν στο μπλέντερ και στη συνέχεια βάλε το μείγμα σε μία βάση για κέικ.

Βάλε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Μόλις περάσει το χρονικό διάστημα μπορείς να την απολαύσεις.



Ξεκίνα να τη φτιάχνεις το πρωί έτσι ώστε να μπορείς να την απολαύσεις το απόγευμα με τον καφέ σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved