Φτιάξε παγωτό σοκολάτας μέσα σε 5 μόνο λεπτά

Δεν χρειάζεται να περιμένεις να παγώσει, το απολαμβάνεις σε χρόνο dt.

Παραδοσιακά κάθε χρόνο περιμένουμε το καλοκαίρι για δύο λόγους, για τα μπάνια, αλλά και τα παγωτά. Τα παγωτά μάλιστα ίσως να είναι και λίγο πιο ψηλά στη λίστα και το κατανοώ πλήρως να ξέρεις.

Και επειδή ξέρω πόσο λατρεύεις το παγωτό, πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως μπορείς να φτιάξεις παγωτό μέσα σε πέντε λεπτά;

Η ιστορία του παγωτού

Η προέλευση του παγωτού είναι γνωστό ότι χρονολογείται από τον 2ο αιώνα π.Χ., αν και καμία συγκεκριμένη ημερομηνία προέλευσης, ούτε εφευρέτης δεν έχει συνδεθεί με την ανακάλυψή του. Γνωρίζουμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος απολάμβανε χιόνι και πάγο με μέλι και νέκταρ. Βιβλικές αναφορές δείχνουν επίσης ότι ο Βασιλιάς Σολομώντας λάτρευε τα παγωμένα ποτά κατά τη συγκομιδή. Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο Νέρων Κλαύδιος Καίσαρας (54-86 μ.Χ.) έστελνε συχνά δρομείς στα βουνά για χιόνι, το οποίο στη συνέχεια το αρωμάτιζαν με φρούτα και χυμούς.

Αυτά τα facts για τα παγωτά τα γνώριζες;

Πάνω από χίλια χρόνια αργότερα, ο Μάρκο Πόλο επέστρεψε στην Ιταλία από την Άπω Ανατολή με μια συνταγή που μοιάζει πολύ με αυτό που τώρα ονομάζεται σορμπέ. Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι αυτή η συνταγή εξελίχθηκε σε παγωτό κάποτε τον 16ο αιώνα. Η Αγγλία φαίνεται να ανακάλυψε το παγωτό ταυτόχρονα, ή ίσως ακόμη νωρίτερα από τους Ιταλούς. Το «Cream Ice», όπως λέγεται, εμφανιζόταν τακτικά στο τραπέζι του Charles I κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα. Η Γαλλία εισήχθη σε παρόμοια κατεψυγμένα επιδόρπια το 1553 από την Ιταλίδα Catherine de Medici όταν έγινε σύζυγος του Henry II της Γαλλίας.

Μόλις το 1660 το παγωτό διατέθηκε στο ευρύ κοινό. Το Sicilian Procopio παρουσίασε μια συνταγή ανάμειξης γάλακτος, κρέμας, βουτύρου και αυγών στο Café Procope, το πρώτο καφέ στο Παρίσι.

Διεθνής μέρα παγωτού

Χάρη στον Πρόεδρο Reagan, η Αμερική γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Παγωτού κάθε τρίτη Κυριακή τον Ιούλιο, δηλαδή στις 18 Ιουλίου φέτος. Ο Reagan ήθελε να τιμήσει τον εορτασμό μιας λιχουδιάς που απολάμβανε πάνω από το 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Το 1984, αποφάσισε μια μέρα για το παγωτό, και η διακήρυξή του δόξασε πραγματικά τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων στην Αμερική.

Φτιάξε παγωτό σε πέντε λεπτά.

Επειδή όμως πολύ ανέλυσα το κεφάλαιο παγωτό και νιώθω ήδη μια λιγούρα θα σου πω πώς θα φτιάξεις παγωτό μέσα σε μόλις 5’.

Τι θα χρειαστείς;

- 300ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
-180ml κρύο γάλα
- 100 gr ζάχαρη
-1κ.γ βανίλια
-πάγο



Πάτησε το play στο βίντεο παραπάνω και θα δεις πώς ακριβώς θα το φτιάξεις.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved