DIY: Η πιο εύκολη και οικονομική συνταγή ομορφιάς για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σου (video)

Δεν θα ξοδέψεις ούτε ευρώ για να την κάνεις, ενώ θα καταφέρεις να αποκτήσεις και τα μαλλιά των ονείρων σου!

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά φέτος το καλοκαίρι είναι τα #mermaidhair. Μιλάμε, βέβαια, για τα μαλλιά που θυμίζουν γοργόνα και τα οποία είναι πολύ, πολύ μακριά. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια είχε φύγει από τη μόδα αυτό το trend, όμως να που φέτος επανέρχεται.

Και κάτι μας λέει ότι κι εσύ ονειρεύεσαι αυτήν τη σεζόν να αποκτήσεις μαλλιά αλά Ραπουνζέλ, έτσι δεν είναι; Ναι! Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αποκτήσεις πολύ μακριά μαλλιά από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι, όμως, και ακατόρθωτο. Θέλει υπομονή, επιμονή και… τη σωστή συνταγή ομορφιάς.

Ποια είναι αυτή η συνταγή; Το ρυζόνερο! Η ανάμειξη ρυζιού με νερό είναι η τέλεια DIY μάσκα μαλλιών, που μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να σου χαρίσει μάκρος στα μαλλιά και όχι μόνο… Το ρυζόνερο βοηθά τα μαλλιά να γίνουν και πιο απαλά, δυνατά, γεμάτα λάμψη, ενώ βελτιώνει και την ελαστικότητα της τρίχας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτήν τη συνταγή ομορφιάς χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι Ασιάτισσες. Κάτι ξέρουν!

Για να αποκτήσεις, λοιπόν, κι εσύ μακριά μαλλιά και σχετικά σύντομα δες τη συνταγή για ρυζόνερο παρακάτω, αλλά πάτα και το play στο βίντεο, για να μάθεις περισσότερα.

ryzonero mallia

Θα χρειαστείς:

Μια κούπα ωμό ρύζι (οποιοδήποτε ρύζι υπάρχει στα ντουλάπια της κουζίνας σου)

Τρεις κούπες νερό

Πλύνε το ρύζι καλά και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ. Ρίξε μέσα στο μπολ τρεις κούπες νερό και άσε το μείγμα στην άκρη για μισή ώρα. Λούσου κανονικά με σαμπουάν. Έπειτα, βάλε σε ένα μπολ το ρυζόνερο (αφαιρώντας το ρύζι) και… λούσου με αυτό από τις ρίζες ως τις άκρες. Κάνε μασάζ με τα χέρια σου για να φτάσει παντού το ρυζόνερο και στη συνέχεια άσε το στα μαλλιά σου να δράσει για 20 λεπτά. Ο χρόνος αυτός θα βοηθήσει, ώστε να απορροφηθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά και οι πρωτεΐνες του ρυζόνερου από την τρίχα σου. Τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό μέχρι να καθαρίσουν καλά τα μαλλιά σου.

Προσοχή! Δεν πρέπει να μείνει ρυζόνερο στα μαλλιά σου, διότι θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Η τρίχα σου θα γίνει ξηρή. Οπότε, πρέπει να ξεπλύνεις πολύ καλά τα μαλλιά σου. Ολοκλήρωσε το λούσιμο με το conditioner σου και για να «κλειδώσει» η υγρασία στα μαλλιά και ξέπλυνέ το με κρύο νερό. Τόσο απλό, οικονομικό και… με γρήγορα αποτελέσματα. Κι αν αναρωτιέσαι πόσες φορές μπορείς να κάνεις αυτό το hair treatment, η απάντηση είναι απλή: μία με δύο φορές την εβδομάδα. Δοκίμασέ το και πραγματικά θα μας ευγνωμονείς!



Διάβασε ακόμα: Shopping guide: 7 lip balm για βελούδινα χείλη στο πι και φι

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved