«Πες μου ότι σου κάνουν bullying... »: Το viral video που θα σε σοκάρει

Τα «πρόσωπα» του bullying είναι πολλά, μπορείς όμως να μιλήσεις τώρα!

Δεν πρόκειται για σενάριο κάποιας… κοινωνικής ταινίας, ούτε απέχει από την πραγματικότητα. Το bullying έχει πολλά πρόσωπα και δυστυχώς πολλά παιδιά υποφέρουν από τις επιπτώσεις που φέρνει στη ζωή τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που χωρίς ιδιαίτερο λόγο γινόμαστε στόχαστρο στις παρέες του σχολείου, στις ομαδικές συνομιλίες, ακόμη και στα social media. Και γιατί; Γιατί σε κάποιον δεν άρεσε το t-shirt που φορούσαμε ή ακόμη χειρότερα, για κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας. Δεν νομίζεις πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον κόσμο;

Κάθε ένας από εμάς, είναι μοναδικός, σαν ένα πρωτότυπο έργο τέχνης που δεν μπορεί να αντιγράψει κανένας. Ακόμη κι αν προσπαθήσει κάποιος δεν θα τα καταφέρει. Ακόμη κι αν προσπαθήσει να σε «ρίξει» επειδή απλά δεν μπορεί να σου μοιάσει, πρέπει να καταλάβεις πως δεν μπορεί. Δεν θα τα καταφέρει ποτέ αν δεν τον αφήσεις!

Ο σχολικός εκφοβισμός αλλά και ο εκφοβισμός μέσα από τα social media είναι μια μάστιγα, σαν ιός που εξαπλώνεται και στοχεύει παιδιά χαρισματικά και μοναδικά. Γιατί αυτό πρέπει να το αφήσεις να συμβαίνει; Αν έχεις πέσει θύμα εκφοβισμού ή ακόμη κι αν η φίλη σου ή το παιδί στο τελευταίο θρανίο βασανίζεται και δέχεται κακόβουλα σχόλια πρέπει να μιλήσεις. Μόνο έτσι θα «σπάσεις» την αλυσίδα του bullying.

Ένα νέο video έχει κυκλοφορήσει στα social media και έχει κάνει το γύρω του κόσμου. Πρόκειται για ένα viral video το οποίο αποκαλύπτει την ωμή και σκληρή αλήθεια του πώς νιώθει ένα παιδί όταν πέφτει θύμα τέτοιου είδους κακοποίησης.

Το Χαμόγελο Του Παιδιού έχει αναλάβει να σε βοηθήσει και αν νιώθεις εγκλωβισμένη, να ξέρεις, δεν είσαι μόνη σου! Κάλεσε στο 1056 ή στείλε στο chat 1056, καθημερινά, δωρεάν και ανώνυμα. Η ιδέα και τα κείμενα του παρακάτω video είναι από τους μαθητές εθελοντές you smile.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved