Τα βραζιλιάνικα τρουφάκια θα τα φτιάξεις με τέσσερα υλικά

Έχεις ξανακούσει για τα Brazilian Brigadeiro; Θα τα λατρέψεις!

Ξέρουμε πόσο αγαπάς τα γλυκά, για αυτό έχουμε για εσένα μια από τις πιο εύκολες συνταγές που θα μπορούσες ποτέ να βρεις στο διαδίκτυο. Αν λατρεύεις τη σοκολάτα, τότε το «Brazilian Brigadeiro» είναι ιδανικό για εσένα! Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει αυτό το γλυκό με τις δικές μας… «τρούφες» και η αλήθεια είναι πως δεν έχουν πολλές διαφορές.

Το «Brazilian Brigadeiro» είναι ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο επιδόρπιο, που δημιουργήθηκε από έναν ζαχαροπλάστη από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι κατασκευασμένο από ζαχαρούχο γάλα, κακάο, βούτυρο και τρούφα.

Το γλυκό αυτό είναι ευρέως γνωστό σε όλη τη χώρα και θυμίζει τα «τρουφάκια». Τα brigadeiros παρασκευάζονται συνήθως στο σπίτι, βρίσκονται όμως και σε καταστήματα με σνακ και γλυκά επομένως είναι πολύ πιθανό να τα έχεις βρει σε κάποια βιτρίνα.

Αν επιλέξεις να φτιάξεις το γλυκό αυτό πρέπει να ξέρεις πως μπορείς να το φτιάξεις σε πολλές παραλλαγές. Αφού το φτιάξεις μπορείς να πλάσεις το μείγμα του «Brazilian Brigadeiros» σε μικρές μπαλες και να το τοποθετήσεις σε μικρά χάρτινα cupcakes, πολλοί όμως απλά ρίχνουν το μείγμα σε ένα μπολ και το τρώνε απλά με ένα κουτάλι. Αυτό είναι γνωστό ως brigadeiro de colher.

Εκείνο που κάνει ξεχωριστό αυτό το γλυκό είναι η ευκολία στις παραλλαγές των συνταγών, από μπουκιές, σε κέικ και από τάρτες σε παγωτό. Μπορείς να πασπαλίσεις με κακάο, τρούφα, flakes καρύδας, σταγόνες σοκολάτας ή ακόμη και ξηρούς καρπούς. Λοιπόν τι λες; Αξίζει το γλυκό αυτό μια προσπάθεια; Τα μόνο υλικά που θα χρειαστείς είναι ζαχαρούχο γάλα, κακάο, βούτυρο και ό,τι άλλο θέλεις για γαρνιτούρα.

Δες το video παρακάτω και θα καταλάβεις.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved