Βρήκαμε πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες σπιτικές μπάρες δημητριακών

Για να παίρνεις μαζί σου ως σνακ στο σχολείο.

Καθημερινά περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στο σχολείο, και το φροντιστήριο. Όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να τρώμε καθημερινά τα διάφορα τρόφιμα που πωλούνται στο κυλικείο αφού είναι συνήθως ανθυγιεινά. Επιπλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύεις όλο σου το χαρτζιλίκι, αφού μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το πιο νόστιμο και υγιεινό σνακ.

Οι μπάρες δημητριακών είναι πολύ γευστικές, γίνονται γρήγορα ενώ είναι αρκετά βολικές στη μεταφορά. Μπορείς να τις φας σαν πρωινό, στο διάλειμμα ή σαν απογευματινό όταν θέλεις να φας κάτι γλυκό. Εμείς βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για σπιτικές μπάρες, που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις.

Θα χρειαστείς:

3 φλιτζάνια (350 γρ.) καρύδια

100 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη

2 φλιτζάνια (60 g) τραγανό ρύζι δημητριακών

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1/2 φλιτζάνι έως 3/4 φλιτζάνι μέλι

100γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη και λιωμένη (προαιρετικά)

Πώς θα το κάνεις: Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180 βαθμούς. Βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τετράγωνο ταψάκι και άφησέ το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τα καρύδια, τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, τα δημητριακά ρυζιού και το αλάτι.Ανακάτεψε πολύ καλά. Πρόσθεσε το λάδι, το μέλι και ανακάτεψε ξανά μέχρι το μείγμα να είναι πολύ παχύ και κολλώδες. Μετέφερε το μείγμα στο ταψί και απλωσέ το ώστε να είναι ένα ομοιόμορφο στρώμα. Κάλυψε με ένα αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά. Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Κόψε τις μπάρες σε τετράγωνα κομμάτια και απόλαυσε!



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved