Αυτή είναι η TikTok συνταγή για mini pancakes που έσπασε ρεκόρ!

Αυτά τα pancakes έγιναν viral και όχι άδικα.

Είναι γεγονός πως από τότε που το TikTok μπήκε στη ζωή μας, είδαμε και ανακαλύψαμε πολλά νέα πράγματα. Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι χρήστες ποστάρουν εύκολες και γρήγορες συνταγές που βλέποντάς τες μας τρέχουν τα σάλια.

Μια από αυτές που έκαναν χαμό και πραγματικά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε είναι τα cereal pancakes. Ουσιαστικά πρόκειται για τα κλασικά και αγαπημένα μας pancakes στην πιο mini εκδοχή που θα δεις μέχρι σήμερα. Στο εξωτερικό έχουν γίνει viral αφού είναι σούπερ νόστιμα και μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τα δημητριακά. Εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για να τα φτιάξεις με απόλυτη επιτυχία.

Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζάνι γάλα (περίπου 190ml)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό

Πώς θα το κάνεις:

Ανακάτεψε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους. Κάνε μια τρύπα σαν πηγάδι στο κέντρο και πρόσθεσε το γάλα, το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το αυγό.
Χρησιμοποίησε ένα σύρμα για να αναμείξεις πρώτα τα υγρά συστατικά μαζί πριν τα ενώσεις με τα ξηρά συστατικά. Πρόσθεσε 1-2 επιπλέον κουταλιές της σούπας γάλα, αν χρειαστεί, για να αραιώσεις ελαφρά το μείγμα. Άφησέ το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά ενώ θερμαίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι σιγά-σιγά σε πολύ μικρές ποσότητες ώστε να σχηματίζονται μικρά κυκλάκια. Αναποδογύρισε με μια σπάτουλα και άφησέ τα να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές. Σέρβιρε σε ένα μπολ και πρόσθεσε σιρόπι σφενδάμου, μέλι, φρούτα, παγωτό, κατεψυγμένο γιαούρτι ή απολαυσέ τα σκέτα!

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες δες προσεκτικά το βίντεο που ακολουθεί.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved