Βρήκαμε πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη καλοκαιρινή πίτσα (video)

Οι 3 καλύτερες συνταγές για απόλυτη επιτυχία και γεύση.

Κάπου εδώ σε προκαλώ να βρεις ένα άτομο που δεν του αρέσει η πίτσα. Δύσκολη πρόκληση και όχι άδικα αφού πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο νόστιμα φαγητά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Ιταλοί μπορεί να την ανακάλυψαν πρώτοι, όμως εμείς στην Ελλάδα την τιμούμε με το παραπάνω.

Είναι το τέλειο σνακ στο σινεμά, στα πάρτι, τις μαζώξεις με το παρεάκι ή για ένα κάλεσμα. Μπορεί μέχρι σήμερα να έχεις συνηθίσει να σηκώνεις το τηλέφωνο για να παραγγείλεις delivery πίτσα από κάποιο μαγαζί όμως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει.

Δεν υπάρχει καλύτερη από την σπιτική πίτσα πόσο μάλλον όταν την έχεις φτιάξει εσύ με τα χεράκια σου. Μην πανικοβάλλεσαι, είναι πολύ πιο απλό απ' όσο νομίζεις και γίνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Εμείς βρήκαμε για εσένα τις 2 καλύτερες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι για να αφήσεις τους πάντες έκπληκτους με το ταλέντο σου στη μαγειρική.

1) Πίτσα με ντομάτα, ελιά και φέτα

Θα χρειαστείς:

1 έτοιμη κατεψυγμένη ζύμη πίτσας

4 ντομάτες κομμένες σε φέτες

2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200γρ τυρί φέτα

10-12 ελιές

λίγο καλαμποκάλευρο

1/4 φλυτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού

Πώς θα το κάνεις:

Άφησε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου καλυμμένη για 30 λεπτά. Τοποθέτησε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε στη ζύμη τις ντομάτες και τις 2 κουταλιές λάδι και πασπάλισε με λίγο καλαμποκάλευρο. Στη συνέχεια ρίξε τη φέτα, τις ελιές και τον βασιλικό. Ψήσε για 20 περίπου λεπτά και η πίτσα σου είναι έτοιμη.

2) Πίτσα με 3 τυριά και σπανάκι

Θα χρειαστείς:

1 κατεψυγμένη ζύμη πίτσας

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

6 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι

1 φλυτζάνι τυρί ricotta

2 φλυτζάνια τυρί μοτσαρέλα

1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο ή ό,τι άλλο σου αρέσει

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

Πώς θα το κάνεις:

Άφησε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου καλυμμένη για 30 λεπτά. Τοποθέτησε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζέστανε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια άπλωσέ το στη ζύμη. Ανακάτεψε τα τυριά με το γάλα και άπλωσέ τα πάνω στην πίτσα. Ψήσε για 15-20 λεπτά και καλή απόλαυση!



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved