Double cleansing: Το hot trend στην περιποίηση της επιδερμίδας που βάζει «φρένο» στην ακμή

Οι μικρές κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά στη skincare routine σου.

Ίσως να πιστεύεις πως ο καθαρισμός του προσώπου σου μόνο με νερό και σαπούνι, αρκεί για να μην αφήσεις υπολείμματα μακιγιάζ στην επιδερμίδα σου, προτού κοιμηθείς. Και κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς, να σου «κόψουμε» τα φτέρα (μας συγχωρείς για αυτό) και να σε βάλουμε στον ίσιο δρόμο. Μήπως ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τις καθημερινές skincare συνήθειές σου και να εντάξεις το Double Cleansing στη ρουτίνα ομορφιάς σου από σήμερα κιόλας; Προτού σε πιάσει πανικός, πάμε να δούμε μαζί περί τίνος πρόκειται.

Τι είναι το Double Cleansing

Ο διπλός καθαρισμός (aka Double Cleansing) είναι η μέθοδος καθαρισμού του προσώπου σου, που χωρίζεται σε δύο στάδια. Πρώτα, χρησιμοποιείς ένα cleanser με βάση κάποιο έλαιο και έπειτα ένα cleanser, το οποίο έχει ως βάση του το νερό. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφραχθούν πλήρως οι πόροι σου και θα αφαιρεθούν τα υπολείμματα μακιγιάζ και ατμοσφαιρικών ρύπων, που ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για τη δημιουργία ακμής.

double cleansing

Emerald nails: Το σμαραγδένιο και κομψό μανικιούρ που λατρεύουν οι Sydney Sweeney & Selena Gomez

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Το θετικότερο είναι πως στο πρώτο στάδιο το καθαριστικό θα αφαιρέσει το μακιγιάζ, τους συσσωρευμένους ρύπους και τα περιττά έλαια της επιδερμίδας, ενώ το δεύτερο θα συμβάλλει στη λείανση, ενυδάτωση και απολέπισή της. Ακολουθώντας, λοιπόν, και τα δύο βήματα θα διασφαλιστεί πως η δερματολογική θεραπεία που ακολουθείς, δεν πηγαίνει χαμένη και θα έχει αποτέλεσμα.

«Πώς μπορώ να επιλέξω τα κατάλληλα καθαριστικά για την επιδερμίδα μου;»

Αυτή είναι και η πιο συχνή (και εύλογη, αν θες τη γνώμη μας) ερώτηση και εμείς σου έχουμε την απάντηση. Εάν, λοιπόν, έχεις ξηρό δέρμα προτίμησε ένα ήπιο καθαριστικό με ουδέτερο pH, που δε θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου και θα εμπεριέχει συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, τα φυτικά έλαια, το jojoba oil και το μέλι. Αντιθέτως, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε cleansers με βιταμίνη Ε, που βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων.

Ακόμη, αν το δέρμα σου είναι μικτό προμηθεύσου από το φαρμακείο της γειτονιάς σου ένα καθαριστικό που περιέχει κεραμίδια, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας, παρέχοντας την αναγκαία ενυδάτωση που χρειάζεσαι. Τέλος, για τις ευαίσθητες επιδερμίδες ιδανικά είναι τα ήπια cleansers που δεν έχουν άρωμα, ενώ αν έχεις ένα πολύ έντονο δερματικό πρόβλημα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον/τη δερματολόγο σου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Goth glam makeup look: Πώς να πετύχεις το απόλυτο rock style μακιγιάζ σε μόλις 10 λεπτά

Μπήκε ο Νοέμβριος, καιρός για puffer jacket - Η Emma Chamberlain έχει την πιο stylish πρόταση

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved