Όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να καλύψεις τα σπυράκια σου σωστά

H make up artist Delina Medhin μας δίνει τις συμβουλές της 

H make up artist Delina Medhin μας δίνει τις συμβουλές της για να καλύπτουμε με τον καλύτερο τρόπο τα σπυράκια μας.

Τα σπυράκια είναι κάτι που σε ταλαιπωρεί σε αυτήν την ηλικία και σίγουρα σε απασχολεί πολύ να τα καλύψεις. Πολλές φορές όμως οι τεχνικές σου δεν είναι σωστές. Με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο έντονα.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι η βάση πριν το make up. Ένα προϊόν το οποίο μπορέις να βάζεις σε λεπτή στρώση είναι το βενζοϊκό υπεροξείδιο (benzoyl peroxide), το οποίο βοηθάει στην μείωση της ακμής.

Ένας κοινός κανόνας για όλα τα δέρματα με ακμή είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε ποτέ προϊόντα με λάδι. Η κρέμα λοιπόν που πρέπει να χρησιμοποιείς πριν το make up πρέπει να γράφει oil-free. Το ζητούμενο είναι να αποφύγεις την λιπαρότητα στην περιοχή και όχι να την προσθέτεις.

Επίσης, όσο λιγότερο make up βάζεις τόσο καλύτερο για την υγεία της επιδερμίδας σου, αλλά και για την κάλυψη των σπυριών. Με πολύ make up σε όλη την επιφάνεια του προσώπου πολλές φορές καταφέρνεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Η make up artist προτείνει ότι θα ήταν καλύτερο να καλύψεις τοπικά τα σπυράκια σου με ένα concealer.

Τα ματ προϊόντα είναι τα καλύτερα προϊόντα για τις ακνεϊκές επιδερμίδες.

Εδώ θέλω να δώσετε μεγάλη προσοχή! Η καθαριότητα είναι το παν. Καλό είναι να πλένεις το πρόσωπο σου πρωί βράδυ αν χρειάζεται και μεσημέρι. Αυτό πρέπει να το ρυθμίσεις γιατί δεν πρέπει να το παρακάνεις και να αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι τα σφουγγαράκια και τα πινέλα καλύτερα θα ήταν να μην χρησιμοποιείς καθόλου. Αν δεν μπορείς να τα αποφύγεις πρέπει να τα πλένεις πολύ συχνά.

Για να μην γίνεται η κρούστα πάνω στο σπυράκι και φαίνεται πιο έντονο προσπάθησε να μην βάφεσαι αμέσως μετά αφού έχει σπάσει ένα σπυράκι. Μην τρίβεις την περιοχή πολύ πριν βαφτείς γιατί θα βγάλεις υγρό, το οποίο μετά θα κάνει κρούστα. Επίσης, μέσα στην ημέρα μην βάζεις πούδρα συνέχεια γιατί το ξεραίνεις με αποτέλεσμα να κάνει κρούστα.

Δες ακόμα Τα σπυράκια και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved