4 DIY face mists για να ενυδατώνεις ανά πάσα στιγμή την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

Ένα face mist στη τσάντα σου αρκεί για να ενυδατώσεις σε χρόνο dt την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι! 

Οι «ζέστες έπιασαν» για τα καλά και η ανάγκη για περισσότερη ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και του προσώπου μας (έχει αρχίσει να μας απασχολεί ακόμη πιο έντονα! Τα σπρέι προσώπου είναι ιδανικά για την ενυδάτωση, την αναζωογόνηση και τη λάμψη του δέρματος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το καλοκαίρι, όταν κυκλοφορείς έξω η αλήθεια είναι ότι συχνά σου περνάει από το μυαλό η σκέψη: «Μακάρι να μπορούσα να ρίξω ένα μπουκάλι νερό στο πρόσωπό μου για να δροσιστώ. Και μετά κι άλλο, κι άλλο»! Όλες έστω και μια φορά το έχουμε σκεφτεί, και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε με μεγάλη ευκολία να το κάνουμε. Αλλά, τα face mists είναι εδώ για να μας ενυδατώσουν.

Ώρα για hair care - 4 DIY μάσκες για όλους τους τύπους μαλλιών

Ένα face mist στη τσάντα σου αρκεί για να ενυδατώσεις σε χρόνο dt την επιδερμίδα σου

Και το καλύτερο; Δε χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο συγκεκριμένο σπρέι προσώπου, αλλά μπορείς να φτιάξεις το δικό σου και με το αγαπημένο σου άρωμα φυσικά. Κοίτα να δεις πόσο απλά είναι τα πράγματα: Ζεσταίνεσαι, βγάζεις το face mist σου από την τσάντα, ψεκάζεις το πρόσωπό σου, δροσίζεσαι και αυτό ήταν. Όποτε νιώθεις ότι η επιδερμίδα σου χρειάζεται ενυδάτωση αλλά είναι λίγο δύσκολο να βάλεις την ενυδατική σου κρέμα, τότε μια άμεση λύση είναι τα ενυδατικά σπρέι προσώπου.

Τα DIY face mists είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνουν και μπορείς να πειραματιστείς με όλα τα συστατικά που αγαπάς. Ως βάση, μπορείς να βράσεις πράσινο τσάι και στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις ενυδατικά έλαια όπως jojoba ή αμυγδαλέλαιο. Το ροδόνερο, η αλόη βέρα, η καρύδα και το αγγούρι είναι επίσης φανταστικά συστατικά για να δοκιμάσεις και να δροσίσεις την επιδερμίδα σου. Πάμε να δούμε 4 DIY face mists για να φτιάξεις ASAP και να προσθέσεις στην τσάντα σου.



Το δέρμα σου έχει ανάγκη από αποτοξίνωση; Δοκίμασε πράσινο τσάι

Γεμάτο αντιοξειδωτικά και ιδανικό για λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, αυτό το mist φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.

Υλικά

2 φλιτζάνια βραστό νερό

2 φακελάκια πράσινου τσαγιού

2 έως 3 σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις: Βάλε τα φακελάκια τσαγιού σε βραστό νερό για μια ώρα. Άφησε το νερό να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξε το σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα.

Καρύδα και αλόη για ενυδάτωση

Το νερό καρύδας είναι ένας τροπικός, ενυδατικός παράγοντας και η αλόη βέρα είναι εξαιρετικά καταπραϋντική και ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος. Ο συνδυασμός τους; Το τέλειο face mist!

Υλικά

Νερό καρύδας

Χυμός αλόης

1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι macadamia

Πώς θα το φτιάξεις: Ανέμειξε ίσες ποσότητες νερού καρύδας και χυμού αλόης βέρα. Πρόσθεσε λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και το λάδι macadamia.

https://www.instagram.com/reel/CXzU5oBhGz0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χαμομήλι για να καταπραΰνεις το δέρμα

Το χαμομήλι είναι μαλακτικό και καταπραϋντικό για το δέρμα και μειώνει τις φλεγμονές και η βανίλια έχει μια τονωτική και καταπραϋντική επίδραση στην επιδερμίδα.

Υλικά

1 φακελάκι χαμομήλι

2 με 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας

2 σταγόνες λάδι jojoba

Αποσταγμένο νερό

Πώς θα το φτιάξεις: Πρόσθεσε ένα φακελάκι χαμομηλιού σε ένα φλιτζάνι νερό. Άφησε το να βράσει για μια ώρα. Γέμισε τα τρία τέταρτα του μπουκαλιού με ψεκαστήρα με το ρόφημα που έφτιαξες, πρόσθεσε αιθέριο έλαιο βανίλιας, έλαιο jojoba και από πάνω συμπλήρωσε αποσταγμένο νερό. Ανακίνησε καλά και ψέκασε!



Το τριαντάφυλλο αναζωογονεί το κουρασμένο δέρμα

Το ροδόνερο αναζωογονεί και μαλακώνει το δέρμα ενώ διατηρεί την ισορροπία του pH του. Το άρωμα ηρεμεί τις αισθήσεις βοηθώντας στη χαλάρωση και στη μείωση του άγχους.

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ροδόνερο

1 κουταλιά της σούπας λάδι jojoba

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις καλά τα υλικά μεταξύ τους και voila!

Μπορείς να αποθηκεύσεις το σπιτικό σου mist στο ψυγείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το make up trick της Josephine που δεν έχει καταλάβει κανείς

DIY μάσκα ομορφιάς με βρώμη: Το συστατικό για λάμψη και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved