Pedicure queen! Πώς θα φτιάξεις τα νύχια των ποδιών σου στο σπίτι like a pro

Όλα τα βήματα για να περιποιηθείς επιτυχώς τα νύχια των ποδιών σου.

Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες της άνοιξης και η θερμοκρασία σταδιακά θα ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Όπως καταλαβαίνεις τα πιο ανοιχτά και ανοιξιάτικα παπούτσια θα φοριούνται on repeat κι αυτό σημαίνει πως τα νύχια των ποδιών σου θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Δεν σου κρύβω πως ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα να κάνω αυτές τις ημέρες στο σπίτι είναι να ασχοληθώ με τα νύχια μου και να απολαύσω ένα ολοκληρωμένο pedicure. Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις εξειδίκευση για να τα καταφέρεις αρκεί να δώσεις την απαραίτητη προσοχή στις οδηγίες που συγκέντρωσα για εσένα παρακάτω. Η περιποίηση των ποδιών θα βοηθήσει να έχεις καθημερινά μαλακές φτέρνες, καθαρά νύχια και πέλματα.

animal print nails

Be wild! 10 animal print nail art για να εμπνευστείς το επόμενο μανικιούρ σου

Πώς θα κάνεις pedicure στο σπίτι σαν επαγγελματίας

via GIPHY

Πριν ξεκινήσεις το pedicure, θα πρέπει να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα βερνικιού. Πάρε λίγο βαμβάκι στο οποίο θα έχεις ρίξει ασετόν. Κάνε ένα καλό πέρασμα στα νύχια σου. Στη συνέχεια κόψε τα νύχια σου με έναν νυχοκόπτη. Είναι πολύ σημαντικό τα νύχια των ποδιών σου να κοπούν σωστά για να αποφύγεις τυχόν εισχωρήσεις του νυχιού στο δέρμα (πίστεψέ με είναι ιδιαίτερα επίπονο).

Με μια λίμα, λίμαρε καλά τα νύχια για να τους δώσεις σχήμα. Βύθισε τα πόδια σου σε μια λεκάνη την οποία έχεις γεμίσει με χλιαρό νερό και αφρόλουτρο. Άφησέ τα να μαλακώσουν. Χρησιμοποιώντας τα ειδικά ξυλάκια σπρώξε τα πετσάκια καθαρίζοντας πλήρως την επιφάνεια του νυχιού.

https://www.instagram.com/p/CbC2DLCtQfb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πάρε ένα μπάφερ για να λειάνεις την επιφάνεια των νυχιών. Όταν τελειώσεις με το καθάρισμα των νυχιών από τα πετσάκια, σειρά έχουν οι φτέρνες. Με μια ελαφρόπετρα, τρίψε ελαφρά τις φτέρνες σου για να διώξεις όλα τα νεκρά κύτταρα. Προαιρετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα scrub ποδιών. Ήρθε η ώρα να βάψεις τα νύχια σου.

Τοποθέτησε τα διαχωριστικά δακτύλων ή λίγο χαρτί κουζίνας. Πέρασε τα νύχια με μια βάση (base coat). Στη συνέχεια βάψε τα νύχια με το βερνίκι της αρεσκείας σου. Περίμενε μέχρι να στεγνώσουν καλά. Ολοκλήρωσε με ένα γυαλιστερό top coat και άφησε τα νύχια σου να στεγνώσουν πλήρως.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved