Άσε τα καλλυντικά της μαμάς σου! Γιατί δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά

Μπορεί να χαζεύεις με τις ώρες το νεσεσέρ της και να δανείζεσαι κραγιόν, μάσκαρα και eyeliner, όμως πρέπει να βάλεις ένα STOP σε όλο αυτό. Αλλιώς… θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις!

Η φάση στην εφηβεία έχει ως εξής: Όταν αρχίσουν οι φίλες σου να βάφονται, θέλεις κι εσύ να μπεις σε αυτό το «club», πολλά χρήματα δεν υπάρχουν (ναι, έφαγες όλο το χαρτζιλίκι σε ποπ κορν και σινεμά), οπότε… μία είναι η λύση! Το νεσεσέρ της μαμάς.

Παραδέξου το! Είναι πολλές οι φορές που πήρες το eyeliner της μαμάς σου για να βαφτείς για τη Σαββατιάτικη έξοδό σου, όπως επίσης δανείστηκες τη μάσκαρα ή το κραγιόν ή το ρουζ της. Ναι, η χαρά σου μπορεί να ήταν τεράστια που έκανες μακιγιάζ με τόσο καλά και ίσως ακριβά καλλυντικά, όμως πρέπει ASAP να σταματήσεις αυτήν τη συνήθεια.

kragion mystika

Πώς θα φοράς το κραγιόν σου... like a pro! Όλα τα μυστικά

Δεν πρέπει ποτέ ξανά να χρησιμοποιήσεις τα καλλυντικά της μαμάς σου και -βέβαια- ούτε της κολλητής σου φίλης, ούτε κανενός. Γιατί; Διότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση στην επιδερμίδα σου ή η μία να προκαλέσει στην άλλη- μέσω της χρήσης του καλλυντικού- κάποιο δερματικό νόσημα.

Τι μπορεί να προκληθεί από τη χρήση των καλλυντικών της μαμάς σου

#1 Μόλυνση στα μάτια

Ειδικά αν χρησιμοποιείς την ίδια μάσκαρα με τη μαμά σου, μπορεί να πάθεις από βλεφαρίτιδα μέχρι και επιπεφυκίτιδα. Βλέπεις, αν κάποια έχει βακτήρια στην περιοχή των ματιών, αυτά αυτόματα θα μεταφερθούν στη μάσκαρα, μέσα στο σωληνάριο αυτά θα πολλαπλασιαστούν και έτσι το δερματικό πρόβλημα που θα προκληθεί θα είναι μεγάλο.

via GIPHY

#2 Σπυράκια στο πρόσωπο

Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ συγκεντρώνουν όλα τα μικρόβια και βακτήρια που βρίσκονται στην επιδερμίδα. Αν, λοιπόν, η μαμά σου έχει κάποια μόλυνση ή εσύ, τότε η μία θα εμφανίσει σπυράκια εξαιτίας της άλλης.

#3 Έρπης στα χείλη

Στο λέω εγώ που ταλαιπωρούμαι πολύ συχνά από έρπητα χειλιών. Μη χρησιμοποιήσεις ποτέ το κραγιόν, το lip gloss ή το μολύβι χειλιών της μαμάς σου ή οποιασδήποτε άλλης γυναίκας. Άπαξ και κάποια έχει έρπητα χειλιών είναι θέμα χρόνου να εμφανίσει και η άλλη. Και ξέρεις… Μια φορά εμφανίζεις έρπη στα χείλη και τον «παντρεύεσαι».



#4 Μεταφέρεις λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα

Η καθεμία έχει διαφορετικό τύπο δέρματος, οπότε πρέπει να χρησιμοποιεί και τα δικά της προϊόντα. Για να καταλάβεις, μπορεί η μαμά σου να έχει λιπαρό δέρμα και σμήγμα και χρησιμοποιώντας τα δικά της καλλυντικά και πινέλα να «χαλάσεις» τη δική σου επιδερμίδα.

Περίμενε! Check στην gallery μερικά wow καλλυντικά που αξίζει να... βάλεις στο μάτι και να αποκτήσεις για να μην έχεις «ανάγκη» τη μαμάκα σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved